Mediul în care ne odihnim, pe care ni-l creăm în propriul dormitor, spune multe despre starea noastră de sănătate. Dacă patul e perfect curat și dormitorul e aerisit, atunci vei avea parte de un somn odihnitor într-un mediu sănătos. Cu cât spațiul e mai aerisit și lenjeria e schimbată periodic, cu atât șansele să ții acarienii departe de tine sunt mai mari. Chiar dacă lenjeria de pat o poți schimba o dată pe săptămână, este indicat să schimbi fețele de pernă odată la două zile.
De asemenea, pilota și pernele trebuie și ele spălate. Dacă nu încep în mașina de spălat, specialiștii ne îndeamnă să apelăm la serviciile unei curățătorii chimice.
De ce apar pete galbene pe suprafața pernelor?
Deseori, poate o dată la câteva luni, descoperim că până și după spălarea pernelor apar noi pete gălbui pe suprafața lor. Unele dintre ele sunt chiar urât mirositoare și mulți nu reușesc să le îndepărteze de pe perne.
Specialiștii spun că putem folosi două soluții cu care să putem îndepărta petele de pe perne. De asemenea, aceste soluții pot preveni apariția unor noi pete pe suprafața lor. Majoritatea dintre pete apar în urma transpirației.
Cu cât umeazeala e absorbită de pernă, cu atât petele sunt mai mari, potrivit The Sun. Dacă știi că de regulă transpiri în somn, este indicat să faci în așa fel încât dormitorul tău să fie mai răcoros. Astfel, vei preveni transpirația în timpul somnului și, deci, petele de pe perne. E important să modifici temperatura de pe termostatul din dormitor și să păstrezi o temperatură optimă de 20-21 grade Celsius.
Cu toate acestea, experții spun că petele galbene pot fi rezultatul mai multor cauze, printre care sebum de pe scalp, apa dacă obișnuiești să te culci cu părul ud, machiaj sau produse de îngrijire a tenului sau chiar bale ca curg din gură în timpul somnului.
Cum îndepărtăm petele de pe perne
Imediat ce observi că petele apar pe pernă, este important să le cureți cât mai repede. Altfel, aceste pete și umezeala vor atrage microbi și germeni care se vor dezvolta pe suprafața pernei. Tot de aici va veni și mirosul neplăcut.
Dacă după ce speli pernele la mașina de spălat nu se curăță acele pete, atunci trebuie să adaugi o jumătate de pahar de clor și o jumătate de pahar de borax, pe lângă care adaugi și detergent. Această combinație de soluții va ajuta la îndepărtarea și igienizarea pernelor tale.
Bagă pernele la un program normal de spălare și lasă-le la uscat până când acestea se usucă complet. Un alt truc care ar putea fi eficient în curățarea petelor de pe perne este o combinație între amidon și apă care se aplică direct pe pată sau un spray special pentru îndepăratrea petelor.
Specialiștii spun că e indicat să spălăm pernele cel puțin de 2 ori pe an. Un alt lucru care ar putea ajuta ar fi o husă protectoare pentru perne, pe car eo atașezi înainte feței de pernă. Astfel, vei putea spăla mult mai des acea husă.