O distribuție defectuoasă a conductelor băii sau faptul că încăperea nu are o ventilație bună sunt cauze care necesită o intervenție invazivă. Cu toate acestea, există și alte origini ale problemei. Trebuie să detectați cauza mirosului neplăcut, iar după ce o eliminați, puteți trece la treabă, urmând recomandările de mai jos.

Curățați coșul de gunoi cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este foarte popular. Nu servește doar pentru a înmuia grăsimile, ci și pentru a pune capăt mirosurilor urâte din baie. Faceți o pastă din bicarbonat de sodiu și apă pentru a curăța coșul. Clătiți coșul cu oțet. Așteptați să se usuce și presărați bicarbonat de sodiu înainte de a pune punga de gunoi. În acest fel, bicarbonatul de sodiu va absorbi mirosul urât. Schimbați bicarbonatul la cel puțin 15 zile.

Neutralizați mirosurile țevilor

Dacă mirosul deranjant provine din sifon, puteți folosi o combinație de bicarbonat de sodiu, oțet și apă caldă. Sau, dacă preferați, puteți înlocui oțetul cu câteva picături de ulei esențial cu miros puternic și plăcut. Agitați amestecul și turnați-l în chiuvetă, duș și sifon. Bicarbonatul de sodiu neutralizează mirosurile neplăcute, în timp ce oțetul dezinfectează zona.

Puneți detergent în rezervorul de apă al toaletei

Deși există o mare varietate de tablete de toaletă, o opțiune pentru a elimina mirosurile urâte este turnarea de detergent de rufe în rezervorul de apă al toaletei. Atunci când trageți apa, o parte din parfumul său va fi eliberat în aer.

Folosiți oțet pentru a curăța suprafețele, scurgerile și multe altele

Oțetul este perfect pentru uciderea bacteriilor, drojdiilor și mucegaiului. Îl puteți folosi în diferite moduri:

  • Suprafețe delicate. În acest caz, amestecați oțetul cu apă într-o sticlă cu pulverizator. Apoi, pulverizați suprafața și ștergeți-o cu o cârpă umedă.
  • Scurgeri. Pentru a ucide microorganismele dăunătoare, turnați o cană plină de oțet în scurgeri.
  • Odorizant. Dacă doriți să parfumați baia, amestecați două căni de apă, o linguriță de bicarbonat de sodiu, o linguriță de oțet și câteva picături de ulei esențial într-o sticlă cu pulverizator.

Folosiți lămâie pentru a scăpa de mirosul urât din baie

Cunoscută pentru parfumul său aromat de citrice, lămâia nu este bună numai pentru deserturi. Acest fruct poate neutraliza mirosurile neplăcute, atât timp cât baia este curată. Trebuie doar să tăiați mai multe felii de citrice și să le așezați într-un loc strategic.

Aprinderea lumânărilor parfumate

Aprindeți în baie lumânări parfumate, al căror parfum poate dura mult timp. Puteți folosi și bețișoare, dar mirosul va dispărea mai repede.

Reparați țevile și îmbinările

Dacă ați observat că există fisuri sau scurgeri în sifon, încercați să înlocuiți garniturile sau chitul și benzile izolatoare ale instalațiilor sanitare. Acordați o atenție deosebită toaletei. În cazul depistării defecțiunilor, luați măsurile necesare. Rețineți că, deoarece aerul din conducte circulă liber, mirosul urât poate persista.

Aerisiți baia în fiecare zi

Pentru a menține mirosurile la distanță, ar trebui să aerisiți baia timp de cel puțin 10 minute în fiecare zi. Dacă are ferestre, puteți profita de ventilația naturală. Dacă ventilația este dată de un sistem, trebuie să vă asigurați că îl curățați și că îndepărtați orice obstacole care împiedică circulația aerului.

Dacă nu aveți niciuna dintre aceste opțiuni, vă recomandăm să mergeți la un expert pentru a vă spune care ar putea fi cel mai bun mod de a ventila baia.

Asigurați-vă că uscați foarte bine prosoapele

Prosoapele degajă adesea un miros de mucegai care se răspândește în baie. Din acest motiv, uscați foarte bine prosoapele și nu uitați să le înlocuiți din când în când.

Creați-vă propriile odorizante

Sunt foarte eficiente, ieftine și ușor de realizat. Luați o sticlă cu pulverizator și puneți apă în ea, cu aproximativ 10 picături de ulei esențial de portocale sau o altă aromă la alegere. Agitați sticla și pulverizați oricând doriți.