Uneori, copilașul refuză să bea chiar și o linguriță cu sirop dulce. Ce să mai spunem dacă este vorba despre un medicament amar. Tratamentul prescris de medic însă trebuie urmat, chiar dacă nici un părinte nu dorește să provoace o traumă copilului. În ajutor vin trucurile unor părinți cu experiență! Vom fi bucuroși să citim comentariile dumneavoastră.
Pentru început, păstrăm calmul. Micuțul se va indispune repede, atunci când va vedea că părinții sunt supărați. Atunci, administrarea preparatelor va fi și mai dificilă.
Înainte de a-i da copilului medicamentul, citiți cu atenție instrucțiunea. Încercați să schimbați mecanismul de acțiune. Cel mai probabil, medicul va spune, când trebuie să-i administrați medicamentul: până la masă sau după. Aceasta este important. Orice preparat medicamentos trebuie înghițit doar cu apă (dacă instrucțiunea nu indică altceva). Apa trebuie să fie de temperatura camerei, asta pentru că apa caldă poate provoca deteriorarea capsulei înainte de timp.
Spune ”A”
Străduiți-vă prin toate metodele posibile să evitați necesitatea de a-i strânge năsucul copilului, pentru ca el să deschidă gura. Micuțul poate să nu conștientizeze necesitatea tratamentului, iar supărarea pe părinți va rămâne. Mai mult, astfel de acțiuni, în psihologie sunt definitivate drept traume. Iar traumele psihice influențează viața ulterioară.
Dacă copilul refuză să administreze medicamentul sub formă de lichid din linguriță, recurgeți la un truc și turnați medicamentul într-un pahar frumos sau chiar într-o ustensilă de bucătărie. Poate fi folosită seringa fără ac. Tot cu această seringă, puteți măsura cantitatea necesară de preparat. Puteți sustrage atenția micuțului prin toate metodele accesibile. Includeți un film cu desene animate, sau permiteți-i ceva ce de regulă îi este interzis. De exemplu, să se joace cu telefonul mobil al dvs., să caute prin geanta mamei.
Pastilele
De regulă, capsulele sau pastilele nu se prescriu până la vârsta de 3 ani, când copilul poate să închidă medicamentul. Se întâmplă însă, ca micuțul are nevoie anume de un preparat similar. În astfel de situații, întrebați medicul, dacă aceste pastile pot fi amestecate cu mâncare. Atunci, pastila va trebui făcută praf și amestecată cu o porție mică de mâncare preferată. Imediat dați-i copilului să bea apă.
Stratul superior al capsulelor nu trebuie deteriorat, deoarece, acesta contribuie la transportarea medicamentului în locul necesar. Dacă micuțul nu poate înghiți capsula în întregime, cereți sfatul medicului despre posibilitatea schimbării preparatului sub formă de pastile.
Picurarea în năsuc
Chiar dacă, copiilor nu le place această procedură puțin plăcută, categoric se interzice să-i picurați în năsuc în copilului, atunci când acesta doarme. Pentru ca acțiunea preparatului să fie mai eficientă, înainte de a picura, trebuie să curățați năsucul de mucozitate. Poate fi folosit nu doar un dispozitiv special, dar și o soluție cu sare de mare pregătită în condiții casnice sau cumpărată în farmacie. De asemenea poate fi folosită soluția fiziologică.
Povestiți-i micuțului o istorie captivantă , precum că în fiecare picătură se află o întreagă armată de luptători, care vor lupta cu bacteriile.