Dacă n-ai apucat să faci curățenia de toamnă, însă intenționezi să faci asta în perioada următoare, îți venim în ajutor cu câteva trucuri simple, ce te vor ajuta să cureți pereții din locuință.

Apă cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu face minuni în cazul petelor de pe pereţi. Pune într-un vas mic 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu şi adaugă puțină apă. Amestecă până se formează o pastă. Cu ajutorul unei cârpe freacă peretele cu amestecul obţinut, până când pata dispare.

Pastă de dinţi

Ia o periuţă de dinţi veche, pe care pui pastă de dinţi. Atenţie, să fie pasta albă, nu colorată! Freacă pata de pe perete până când aceasta dispare. Apoi, cu o cârpă curată îmbibată bine în apă, poţi îndepărta resturile de pastă de dinţi.

Radiera

Radiera pe care o au cu siguranţă copiii, vă ajută în acest caz. Pe lângă capacitatea de a curăţa pereţii, o poţi folosi şi pentru ferestre, rame, prize şi întrerupătoare, mobilier etc.

Pereţi cu vopsea lavabilă

Ştergerea pereţilor cu vopsea lavabilă se face de sus în jos pentru a preveni scurgerea darelor de apă cu murdărie pe porţiunea deja curăţată. Ai nevoie de o găleată cu apă călduţă şi puţin detergent de vase sau bicarbonat. Foloseşte o lavetă moale şi stoarce-o bine înainte de a trece la treabă. Laveta trebuie să fie de culoarea peretelui şi trebuie clătită în apă curată după fiecare ştergere.