Femeile care poartă prenumele Olga sunt de 6 ori mai norocoase, pentru că își sărbătoresc onomastica de 6 ori pe an! Ziua de 24 iulie este importantă, pentru că anume în această zi este prăznuită de biserică Sfânta Împărăteasă Olga a Rusiei. Deși originea prenumelui Olga sau ”Helga” este scandinavă, el a fost preluat cu succes de comunitatea slavă și a devenit un prenume foarte popular, mai ales în perioada URSS, inclusiv în țara noastră.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în Republica Moldova sunt 57790 de femei care poartă prenumele Olga și 30937 de bărbați care se numesc Oleg.

Cum sunt femeile care se numesc Olga?

Femeile care poartă prenumele de "Olga" sunt rezervate, dar totodată grațioase și au un aer special. Ele sunt descurcărețe și istețe, cu mari șanse de a excela în funcții de conducere. Le place să citească și să dezvolte o mare capacitate de concentrare. Sunt lidere adevărate!

Pe de altă parte, femeile cu numele de Olga sunt mai reticente la oamenii străini si nu se deschid nimănui! Poate tocmai de aceea, celor din jur le este greu să le cunoască mai bine și să le înteleagă. În unele cazuri, reticența lor exagerată le face să sufere de singurătate și neînțelegere. Chiar și așa, ele sunt suficient de puternice și independente pentru a trece peste acest aspect.

Originea prenumelui Olga

În țările scandinave, numele ”Helga” simbolizează ceva sfânt și sacru. Iată de ce aceste femei au o forță lăuntrică și debordează de energie. Alți cercetători susțin că prenumele Olga ar provi de la germanicul Helga, format la rândul său din etimonul “hailza” ce se traduce prin cuvântul “sfânt”.

Prenumele Olga poate fi sărbătorit de 6 ori pe an în zilele de 10 februarie (Ziua Muceniței Olga Evdochimova), 6 martie (Ziua Muceniței Olga Kosheliova), 14 martie (Ziua Muceniței Olga Jilțova), 17 iulie (Ziua Marii Ducese a Rusiei Olga Romanova), 24 iulie (Ziua Împărătesei Rusiei Olga) și 23 noiembrie (Ziua muceniței Olga Maslennikova).