Regret faptul, că nu am știut despre cele scrise mai jos, până în momentul în care am devenit mamă, fiind informată din cărți, bloguri și alte surse pentru viitoarele mămici. Da, posibil aceste sfaturi nu sunt chiar perfecte, probabil, am plătit prea scump pentru ele, însă sunt foarte adevărate.
Aceasta este totul ce aș fi dorit să aflu un pic mai devreme:
1. Fiind părinte, va trebui să treceţi prin foc și apă, însă totodată veți avea parte de multe lucruri minunate.
În fiecare zi veți remarca la copilul dvs. schimbări. Uneori, acestea se vor produce pe parcursul zilei sau chiar într-o secundă. Vor fi de toate: zile perfecte și oribile. Probabil, multe lucruri le veți face greșit. Calmați-vă, trebuie să aveți grijă de dvs, deoarece cineva vă iubește foarte mult și are nevoie de dumneavoastră.
2. Fiți pregătită, că după naștere corpul dvs. va arăta oribil.
Cel mai probabil veți avea umflături, vergeturi, formele corpului se vor schimba , și nu spre bine. Perioada postnatală nu este atât de perfectă cum este prezentată în spoturile publicitare. Rețineți însă, dumneavoastră ați adus pe lume un copil. Acum aveți grijă de dvs.: alimentați-vă bine, odihniți-vă, acordați mai mult timp propriei persoane. Dați ascultare oamenilor, care spun că arătați minunat.
3. Copilul tău este deosebit de ceilalți.
Fiecare dintre noi este unic. Iar copilașul dvs. nu face excepție. Doar soțul și dumneavoastră știți cum trebuie să vă comportați cu propriul copil. Micuțul nu va avea un comportament similar celui descris într-o carte, și acest lucru este minunat! Cel mai bun lucru pe care îl puteți face, este să lăsați deoparte toată literatura și să-l cunoașteți pe copilaș îndeaproape. Ce îi place? Ce îl face să zâmbească? Cum adoarme mai ușor? Ce sunete provoacă atunci când este flămând? Toate acestea vă vor fi de mai mare folos, decât diversele instrucțiuni oferite de persoane necunoscute. Nu trebuie să urmați careva reguli abstracte. Ascultați ce vă spune inima.
4. Trebuie să încetați să spuneți celor din jur, că procesul dat este ușor și fără durere.
Toți cred, că cu cât este mai simplu, cu atât este mai bine. Dacă aceasta vă creează careva dificultăți, atunci ceva nu este în regulă. Însă în realitate lucrurile stau cu totul altfel: ceea ce vi se pare dificil și neplăcut, în final dau un rezultat bun. Aceasta și se numește miracol! Nu vă fie frică de greutăți, toți părinții trec prin momente similare. Nu credeți cărților, unde este scris, că totul este mișto – nu este adevărat!
5. Vorbind despre scaunul bebelușului și alte lucruri neplăcute....
Autorii tuturor cărților de specialitate, scriu articole întregi cu lux de amănunte despre cum trebuie să te alimentezi corect, pentru ca scaunul bebelușului să nu aibă un miros respingător; cum să scapi cu ușurință de aceste mici neplăceri. Nu va aruncați în extreme, toate acestea sunt fenomene naturale, și este mult mai simplu decât vă imaginați. Cu siguranță vă veți obișnui cu toate și veți face față tuturor sarcinilor.
6. Însușiți arta de a accepta iscusit sfaturile nedorite
Toți preferă să vorbească despre copiii lor, la care se mai adaugă și propria opinie vis-a-vis de o problemă sau alta și toți vor să împărtășească din propria experiență. Posibil, toate aceste sfaturi sunt oferite cu intenții bune, însă de cele mai multe ori lucrurile stau în felul următor: ”dacă la mine nu a mers, înseamnă ca va avea rezultate la alții!”. Le puteți mulțumi amabil persoanelor care vă oferă sfaturi și să continuați să faceți totul așa cum credeți că este corect și ce este mai bine pentru copilul dvs.
7. A venit timpul să deveniți flexibilă în toate sensurile acestui cuvânt!
În primii ani de viață a copilului, mamelor li se recomandă să doarmă cu bebelușii. Însă să dormi cu un bebeluș alături nu este deloc confortabil: nopți nedormite, haine șifonate și lipsa relațiilor sexuale cu soțul. Însă nici într-un caz nu trebuie să disperați: cereți ajutor, întârziați, umblați până seara prin casă în pijama. Fiți sigură, va trebuie să uitați de câteva petreceri cu prietenii. Însă această situație este normală. Nu vă fie frică, totul va reveni la normal. Trebuie să știți cu nu există copiii perfecți despre care se scrie în cărțile utopice și care se încadrează în programul zilnic al dvs.
8. Cel mai bun lucru, pe care îl poți achiziționa pentru copilul tău, nu este încă o jucărie, o plapumă calitativă sau cel mai scump cărucior.
Tot ce este mai bun ce îi puteți oferi copilului – este familia. Familia te va susține în orice situație, indiferent dacă ești în dispoziție bună sau rea; membrii familiei te vor așeza la masă, atunci când vei fi flămândă; te vor ierta, când vei uita să-i feliciți cu ziua lor de naștere. Ei îl vor iubi pe copilul dvs. și vor avea grijă de el, atunci când veți obosi. Doar persoanele apropiate vă înțeleg 100%, că sunteți doar o persoană imperfectă, care uneori mai greșește, ei însă vă vor iubi mereu și întotdeauna vă vor susține.
9. Trebuie să ne susținem reciproc.
Educația copiilor – este cel mai complicat proces din cele pe care le-ați cunoscut vreo dată. Sub influența unei atmosfere tensionate sunteți gata să vă sfâșiați în bucăți, să vă criticați mereu, să vă supărați sau să vă iubiți reciproc, să admirați bebelușul și să vă bucurați împreună de succesele înregistrate. Alegerea vă aparține!
10. Succesul se ascunde în dorința de a crește.
Fiți de acord, că încă multe nu le cunoașteți. Chiar și atunci când bebelușul va împlini un anișor, cunoștințele dvs. la fel nu vor fi atât de bogate. Adunați înțelepciunea cu fărâma. Învățați din propriile greșeli. Fiți umili. Dacă știi cum să faceți mai bine – acționați. Fiți mâine un părinte mai bun decât ați fost astăzi. Încercați și nu vă fie frică că nu veți reuși. Trăiți fiecare clipă la maxim, în loc să numărați minutele. Iubiți-vă copilașul adorabil.
Sursa: Girl of Cardigan