

Cu siguranță ai trăit, ca părinte, momente în care ajungeai la limita răbdării. Copiii țipau, trânteau ușile, răspundeau agresiv, iar ultimul lucru care ți-ar fi trecut prin cap să-l faci era să-i îmbrățișezi. Cu toate acestea, îmbrățișarea este o soluție extrem de bună pentru aceste situații, iar dacă nu ai încercat acest truc, îți dăm noi câteva argumente să o faci atunci când va fi cazul.
O îmbrățișare și o mică discuție despre ceea ce se petrece îl vor face pe copil mult mai responsabil decât niște urlete și pedepse.
În situațiile în care copiii sunt copleșiți de emoții, indiferent că sunt pozitive sau negative, ei nu prea știu cum să se comporte. Și atunci devin agitați. Această agitație se traduce de multe ori prin „obrăznicie”. Însă ei pot fi stresați, frustrați etc. Printr-o îmbrățișare și o discuție, vei afla ce-l macină cu adevărat, îl vei liniști și îl poți învăța cum să gestioneze astfel de emoții data viitoare.
Când copiii sunt agitați și știu că urmează o pedeapsă sau o vorbă aspră, ei cred despre ei că nu sunt buni de nimic, că nu sunt respectați și că nu merită iubire. Iar dacă în acele momente, primesc acea iubire de care au nevoie, sentimentele lor vor fi validate și nu se vor mai simți o persoană rea.
Atunci când ai o legătură strânsă cu copilul, acesta se străduiește mai mult să se comporte civilizat. Iar îmbrățișările sunt o foarte puternică metodă de reconectare.
Nu-ți iubești copilul doar când e cuminte. Îți iubești copilul indiferent de situație. În acest caz, trebuie să i-o arăți. Și ce mod mai bun de a-i arăta că-l iubești decât să-l îmbrățișezi în momentele în care el s-ar aștepta cel mai puțin la o îmbrățișare?
Îmbrățișarea nu face bine doar copilului, ci și părintelui. Așa că, data viitoare când copilul nu e cel mai cuminte din lume, îmbrățișează-l. E cea mai bună metodă să elimini frustrarea din ambele tabere.