Cea mai actuală întrebare printre părinți în acest sezon este legată de creșterea imunității copiilor, iar acest lucru este aproape imposibil fără alimentația potrivită. Pe lângă fructe și legume, care sunt absolut necesare, pediatrul Diana Zaharia mai are și alte recomandări prețioase de care ar trebui să țină cont părinții. Care sunt acestea, află în continuare.
”O dietă corectă crește imunitatea la copil. Alimentația trebuie să fie sănătoasă și echilibrată, asta ar însemna multe fructe și legume, produse cu un conținut crescut de Vitamina D cum ar fi peștele, carnea, laptele, cerealele, gălbenușul de ou. Până la vârsta de 2 ani copilul ar trebui să primească profilaxie cu Vitamina D, apoi se poate gestiona în funcție de sezon. În lunele care conțin litera ”R” în denumire se recomandă să primească și vitamina D tablete. În plus, vitamina D se metabolizează prin soare, de aceea recomandăm în lunile care nu conțin litera ”R” în denumire să înceteze administrarea vitaminei. Pentru sugari, alăptatul este factorul cel mai important în creșterea imunității. Și laptele praf crește aportul, dar prin alăptare, mama transmite anticorpii la copil.”, susține pediatrul.
Mulți părinți apelează totuși și la metodele tradiționale și le oferă copiilor propolis și miere pe stomacul gol, doar ca să le întârească imunitatea și să fie sănătoși. Pediatrul susține că este o practică nu prea bună.
”Eu nu sunt de acord cu leacurile băbești, pentru că acestea nu sunt documentate medical, chiar pot ajunge să le facă rău. Administrarea unui aliment cu miere la sugar poate da alergie și poate ajunge până la spitalizare. Este interzisă echinaceea, propolisul până la vârsta de un an. Apoi pot fi introduse dacă copilul nu prezintă alergie.”, a mai adăugat dr. Diana Zaharia.