Unii medici stomatologi recomandă ca până la vârsta de doi anișori, dințișorii celui mic să fie curățați de două ori pe zi cu o periuță cu perii moi, fără pastă de dinți. Odată ce copilașul a trecut de acest prag, poți să alegi o pastă de dinți specială pentru el. Vezi în continuare câteva sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când alegi pasta de dinți pentru copii.

Alege o pastă de dinți aprobată de către Asociația Medicilor Stomatologi

Doar aceste produse sunt sigure, pentru că au fost supuse unei serii de teste și s-au dovedit a nu conține ingrediente periculoase pentru sănătatea celor mici.

Conținutul redus fluor

Această substanță întărește smaltul și ține cariile la distanță. Dar în cantități prea mari se poate dovedi periculoasă pentru copilași. De ce? Ei bine, odată înghițită, pasta de dinți cu fluor (mulți copii nu știu încă să o scuipe) poate provoca probleme ale sistemului digestiv, cum ar fi insuficiența în metabolismul glucidic sau o formă specifică de dermatită.

600 ppm de fluor și nu mai mult

Aceasta este cantitatea ideală de fluor pe care trebuie să conțină o pastă de dinți pentru copii. Dacă este mai mare concentrația de fluor, micuțul poate dezvolta fluoroză. Aceasta este o boală a dințișorilor care are ca simptome principale decolorarea dinților și apariția unor pete negre/maro pe aceștia.

Nu alege o pastă de dinți cu arome puternice

Da, știm că aromele de căpșuni, cireșe sau gumă de mestecat fac pasta mai ușor de suportat de către cei mici. Dar aceste arome pot afecta stomacelul copilașului.

Evită sortimentele care conțin sulfat de sodiu lauryl

Aceasta substanță este periculoasă și poate provoca afte micuțului.

În concluzie, trebuie doar să ții cont de sfaturile de mai sus și vei alege o pastă de dinți sigură și eficientă pentru copilașul tău. Totuși, trebuie să știi că există și medici stomatologi care susțin că este mai bine pentru sănătatea celui mic să alegi o pastă de dinți bio, fără fluor. Dacă ești adepta produselor naturale poți întreba un specialist mai multe în legătură cu acest sortiment de pastă de dinți.