Renumitul medic pediatru american Thomas Boyce susține că un copil orhidee este sensibil și are de depășit unele greutăți și obstacole în viață mai greu, în timp ce un copil păpădie va prospera în orice condiție, oricum ar fi crescut, exact ca și copiii care sunt abuzați sau născuti în medii foarte sărace, dar sunt puternici pe tot parcursul vieții și devin mai buni, având acea energie imensă care îi face să reușească în viață.
Majoritatea copiilor (80 - 85%) sunt „copii păpădie”, ceea ce înseamnă că sunt rezistenți și capabili să prospere în majoritatea situațiilor sociale. În schimb, aproximativ unul din cinci copii este „copil orhidee”, care are dificultati sociale, poate fi hărțuit, are unele dificultăți la școală și este foarte sensibil la tot ce îl înconjoară.
Copilul păpădie
Exact ca și păpădiile, acești copii se pot dezvolta și înflori în orice condiție sau situație. Copiii păpădie par a fi capabili să se auto-inspire și să aibă mai multă încredere în forțele proprii. În schimb, copiii orhidee au nevoie de mai mult sprijin pentru a înflori, au nevoie de o hrănire blândă, de un sol corect și de umiditatea potrivită.
Copilul orhidee
Copiii orhidee au nevoie de încurajări constante și gentile și să li se amintescă în mod constant că se descurcă bine și că merg bine, trebuie să fie inspirați și susținuți. Deși este important să recunoașteți propriul comportament al copilului dvs și calitățile sau caracteristicile sale, nu trebuie să îl etichetați niciodată, pentru că s-ar putea să influențați negativ dezvoltarea de mai departe a copilului.
Și, ceea ce este la fel de interesant este că și părinții se pot schimba brusc lăsând copilul confuz. Când adulții devin părinți, se pot schimba de la o orhidee la o păpădie sau invers! Sau, dacă un părinte este un tip puternic de păpădie, încearcă să-și împingă micuțul copil orhidee pentru a fi ca ei și îi va durea mai mult!
Copiii orhidee sunt mai susceptibili la anumite afecțiuni sau boli, dar pot excela la cele mai înalte niveluri intelectuale sau artistice, dacă li se oferă îndrumări corespunzătoare, spune medicul pediatru Dr. Thomas Boyce, profesor de pediatrie și psihiatrie la Universitatea din California. Acesta susține că, copiii orhidee „experimentează majoritatea bolilor fizice și psihice întâlnite de-a lungul timpului într-o populație de copii”.
Timiditate și hipersensibilitate
Copiii orhidee au anumite trăsături de personalitate, cum ar fi timiditatea, ajung repede la lacrimi si sunt extrem de sensibili la ceea ce se întâmplă în jurul lor. Potrivit cărții doctorului Boyce The Orchid and Dandelion, acești copii sunt mai susceptibili să devină dependenți de droguri, să se îmbolnăvească, să aibă boli mintale sau să comită infracțiuni.
Majoritatea copiilor sunt mai mult sau mai puțin ca păpădiile. Ele cresc si prosperă aproape oriunde sunt plantate, și nebăgate în seamă.
„Cu toate acestea, există și alții care, mai mult ca orhideele, se pot ofili și se estompează atunci când sunt nesupravegheați de sprijinul îngrijitor, dar care - de asemenea, orhideele - pot deveni creaturi de o frumusețe rară, complexitate și eleganță atunci când sunt întâlniți cu compasiune.”, afirmă Thomas Boyce.
Dr. Boyce a fost inspirat să-și scrie cartea, după ce și-a văzut sora mai mică Mary luptând să facă față adulților. Ea a întâmpinat numeroase dificultăți cu care susține că alți oameni ar fi reușit să facă față - dar și-a luat în mod tragic propria viața la 52 de ani. Dr. Boyce a spus că creșterea lor a fost foarte asemănătoare și au fost amândoi crescuți în aceeași casă de familie din anii '50 din California.
Mary, care a fost descrisă ca fiind timidă, a reușit să obțină două diplome de la universități de frunte; Stanford și Harvard. Din păcate, se spune că a coborât în „psihoză” și „disperare” spre sfârșitul vieții, potrivit The Times. Copiii orhidee sunt deosebit de sensibili la stres și sunt deseori excluși din situații sociale.