Foarte mulți părinți consideră că mersul de-a bușilea sau târâtul nu este atât de important și trec peste această etapă, încercând să-l determine pe micuț să învețe cât mai repede să facă primii pași de sine stătător. Specialiștii afirmă însă că ar trebui să acordăm o atenție mai deosebită mersului de-a bușilea, pentru că implică musculatura întregului corp și între timp copilul învață cum să se orienteze mai bine în spațiu. Tânăra mămică și prezentatoarea TV Daniela Ciocanu susține că această etapă este foarte importantă pentru un copil, relatându-și propria experiență.
”Eu nu observam la Miranda careva probleme în timp ce alerga, dar totuși, la îndemnul bunicilor am apelat la un kinetoterapeut. Am aflat că Miranda, când era mică, s-a grăbit să meargă și foarte puțin a mers de-a bușilea. Din cauza asta, bazinul ei s-a dezvoltat un pic mai puțin. Dar, asta nu e grav, totul se rezolvă cu exerciții. Recomandarea mea pentru mămici ar fi să încurajeze copiii să meargă cât mai mult de-a bușilea”, a mărturisit Daniela Ciocanu pe rețelele sociale.
Prezentatoarea TV spune că fetița ei, în vârstă de doi ani și jumătate, va urma câteva ședințe de kinetoterapie care vor include exerciții speciale și masaj terapeutic.
Menționăm că mersul de-a bușilea este o etapă care începe încă din primele luni de viață, când mămicile ar trebui să-și așeze bebelușii pe burtică pentru ca în timpul acestui proces să se dezvolte eficient musculatura. La vârsta de 7-10 luni, bebelușul începe să meargă de-a bușilea și să exploreze lumea din jur mai îndeaproape.
Este important ca părinții să conștientizeze faptul că micuțul nu trebuie forțat, ci încurajat. Un kinetoterapeut vă poate ajuta cu mai multe recomandări, în funcție de particularitățile copilului Dvs.