mamaplus

Mărturiile unei mame: ”Încă îmi alăptez fiul de 6 ani. Lumea zice că este un abuz”

-
//
08.12.2021

Mama a doi băieți, în vârstă de 6 ani și respectiv, 2 ani, era ferm convinsă că urmăritorii săi de pe rețelele sociale vor aprecia la maximum faptul că încă își mai alăptează fiul mai mare. Spre nedumerirea ei, lucrurile au luat o cu totul altă întorsătură în momentul în care ea a publicat pe internet câteva imagini în care își alăptează copilul de 6 ani. 

Riona O'Connor din Marea Britanie, a făcut prima ei postare pe când băiatul avea 4 ani, menționând în dreptul fotografei: ”Nu m-aș fi gândit că atunci când moașa mi l-a pus la sân încă o voi mai face 4 ani mai târziu„. Comentariile nu au întârziat să apară. În timp ce unii internauți o lăudau, alții au aruncat cu critici în ea, spunând că este un abuz ceea ce face.

Femeia nu s-a oprit aici. Ea spune cu mândrie că își alăptează până în prezent fiul ajuns la vârsta de 6 ani! Riona și-a făcut un cont pe Tik Tok unde își împărtășește propria experiență.

”Comentariile de abuz au apărut iarăși când am postat asta pe TikTok. Pentru cei care nu știu, o poză cu mine alăptându-mi fiul de 4 ani a devenit virală acum doia ani și am fost contactată de numeroase publicații în urma ei, din Australia până în Canada. Au existat mii de comentarii și conversații, majoritatea pozitive. Dar au fost câteva care au fost critice și acuzatoare. Și de data asta m-au surprins. Mulți mi-au scris că alăptarea acum este normală și că să nu mă opresc. Că oamenii numai judecă asta acum. În general, în experiența mea offline, așa este. Dar în online oamenii spun lucruri pe care nu le-ar spune față în față. Și totul iese la iveală. Și femeile văd asta. Și nu știm răul pe care îl provoacă. 

Când unei femei i se spune să aibă grijă cu orice, să se potolească, mă înfurii. Femeile care au control asupra corpului lor se pare că sunt acum un subiect controversat. Aici includem și alăptarea. Care nu este deloc susținută. De aici trebuie să eliminăm emiterea de judecăți și să lăsăm loc pentru educație, informare și susținere. Numai atunci putem evolua ca oameni egali care aveam libertatea de a alege pentru coprul nostru și pentru copilul nostru. Ce trebuie să facem să încheiem acest stigmat?”, se arată într-un mesaj publicat recent de Riona O'Connor.

Voi ce părere aveți despre alăptatul la această vârstă a copilului?