mamaplus

Înțărcarea copilului în post. Explicația preotului Maxim Melinti pentru mamele care alăptează

-
//
25.02.2020

Multe femei care alăptează sunt nevoite la un moment dat să stopeze acest proces, fie că bebelușul nu mai vrea să se hrănească la sân, fie că însăși alăptarea nu mai e posibilă. Aflându-ne în preajma Postului Mare, mamele cer sfaturi și vor să afle dacă în această perioadă pot sau nu să-și înțarce copiii. Părerile în acest sens sunt împărțite.

Preotul Maxim Melinti vine cu o precizare și răspunde tuturor mămicilor care-și alăptează micuții și le preocupă momentul încheierii acestei etape.

„ȘI DIN NOU DESPRE ÎNȚĂRCARE!

Și pentru că intrăm degrabă în post și mai ales că am primit azi trei mesaje cu același subiect, revin cu explicații privind înțărcarea...

În popor se zice: „Când vrei să înțărci bebelușul, să n-o faci în post!” sau „Copilul întors la sân – deoache!”. Și aici s-au adunat mituri și basme.

Cu siguranță Biblia nu a făcut recomandări cu privire la înțărcare, și mai ales nu vorbește despre înțărcarea în post. Într-adevăr, în Biblie, în cărțile Vechiului Testament găsim informații despre înțărcarea lui Isaac și Samuel. Mai citim ceva în Psalmi 130,2 și la profeții Isaia 11,8; 28,9 și Osea 1,8. Dar, iarăși, nu este nimic legat de obiceiul popular, pe care îl practică mămicile noastre cu atâta frică și strictețe.

Îmi este greu să spun de unde vine acest „obicei”, care persistă până-n ziua de astăzi. Cert este că, practica nu are temei scripturistic, iar mama va decide singură sau în comun cu medicul de familie, când va renunța să alăpteze bebelușul.

Deci copilul nu se deoache! Se deoache mintea deocheată a oamenilor lipsiți de credință și cunoașterea Scripturii!

Dragi mămici, să fiți sănătoase, să citiți Biblia și să aveți încredere doar în Dumnezeu!”, a scris părintele pe pagina de Facebook.