Au mai rămas zile numărate până va începe vacanța mult așteptată și abia aștepți să-i arăți marea micuțului tău? Ei bine, pe cât de mari sunt așteptările tale, pe atât de mult te-ai putea dezamăgi atunci când cel mic va începe să plângă cât poate el de tare. Din acest motiv, îți recomandăm să-l pregătești din timp pentru această experiență. Găsești mai jos câteva recomandări care îți vor prinde bine.
Bebelușul nu este obișnuit cu textura nisipului, deci trebuie să experimentați până la începutul vacanței. Practica la domiciliu: puneți niste nisip într-o tavă și jucați-vă de-a plaja. Când ajungeți la adevărata plaja, așezați bebelușul pe un prosop mai mare până se aclimatizează, nu direct pe nisip - pentru acest lucru probabil va fi nevoie de mai multe zile.
Din cauza fierbințelii nisipului, puteți chiar și dumneavoastră să vă ardeți pielea - luați în considerare că bebelușul are pielea mult mai fină. Din acest motiv lăsați-l să stea pe toată perioada șederii cu pantofii de apă în piciorușe (acest gen de încălțăminte este ideal pentru plajă sau piscină.
Fiți atenți! Nisipul de pe plajă poate fi contaminat cu bacterii, paraziți sau resturi fecale. Tocmai de aceea, ar trebui să îl supravegheați în permanență pe cel mic și să îi monitorizați digestia.
Bebelușul este intimidat de spațiul larg deschis
Stați aproape de bebeluș, și nu uitați să luați de acasă o umbrelă sau un cort mic. În general, bebelușii se simt mult mai confortabil în spatii semi-închise.
Îmbrăcămintea inconfortabilă a bebelușului
Până la urmă este posibil să nu fie deloc vorba de nisip, ci chiar de acei adorabili chilotei roz cu volănașe pentru baie care sunt perfecți pentru o fotografie, dar materialul este deranjant și îi jenează, sau costumul în miniatură umed în care le este prea cald. Păstrați hainele bebelușului cât mai simple, lărguțe și lejere!
Nu uitați, că bebelușul nu are ce căuta la plajă între orele 11:00-16:00.