mamaplus

Un dermatolog atenționează femeile: ”NU aplicați machiaj sub masca de protecție!”

0
//
15.05.2020

Odată cu instaurarea stării de alertă, masca de protecție a feței a devenit obligatorie! Vom fi obligați să o purtăm în toate spațiile publice închise, când ieșim la cumpărături în magazine, în mijloacele de transport în comun, dar și la locul de muncă. Totuși, dermatologicii ne avertizează că purtarea măștii poate fi dăunătoare tenului. 

"Sunt în principal două boli care ar putea apărea: dermatita iritativă de contact ce poate fi facută de oricare dintre persoanele care poartă (mască -n.r.) pentru o perioadă de timp prelungită, mai ales pe timp de vară, când transpirăm, și a doua (boala - n.r.) este dermatita alergică de contact pe care o pot dezvolta doar persoanele alergice la substanțe din materialul măștii",  a declarat Carmen Curea, medic dermatolog.

Cele mai expuse sunt persoanele cu acnee. Acestea pot observa o înrăutățire a bolii ca urmare a folosirii prelungite a măștii de protecție și asta deoarece majoritatea persoanelor care au acnee sunt alergice la substanțele componente ale măștilor de protecție. 

Potrivit lui Carmen Curea, în cazul persoanelor cărora masca le provoacă iritații ar trebui să fie folosită o cremă de protecție, care să asigure o barieră între piele și mască.

Dermatologii au și o recomandare pentru doamne, respectiv sub nicio formă nu trebuie să aplice machiaj sub masca de protecție, "nici fond de ten, nici pudra, nici ruj". Niciunul dintre fardurile pe care o femeie le folosește în mod normal.