Fenomenul de picioare obosite, extenuate sau grele se caracterizează printr-o senzaţie de greutate şi de oboseală la nivelul picioarelor, mai ales la sfârşitul zilei şi în sezonul estival. În timpul sarcinii, aceste probleme circulatorii sunt deosebit de frecvente ca urmare a creşterii în greutate şi a modificărilor hormonale.

Picioare obosite și grele: cauze și soluții
Chiar dacă aceste senzaţii neplăcute se diminuează cel mai adesea spontan după naştere, nu trebuie trecute cu vederea: picioarele grele pot evolua spre reale patologii venoase, uneori debilitante. Prin urmare, acestea necesită o supraveghere atentă şi o îngrijire corespunzătoare încă de la apariţia primelor semne, pentru a limita riscurile de apariţie a complicaţiilor.

Iată 8 reguli ce trebuie respectate pas cu pas:

  1. Optați pentru încălțăminte confortabilă și cu toc mijlociu (4-5 cm); evitați îmbrăcămintea călduroasă și strâmtă.
  2. Efectuați gimnastică medicală dimineața și seara, mergeți pe jos, cel puțin 2-3 km pe zi, după aplicarea contenției elastice la nivelul gambelor, practicați periodic sporturi precum înotul, ciclismul.
  3. Dormiți cu gambele ridicate la 5-15 cm față de restul corpului (clinostatism), deoarece favorizează circulația de întoarcere venoasă; medicii spun că aceasta este cea mai ușoară, dar cea mai eficientă terapie, cu toate că de multe ori este neglijată sau subestimată.
  4. Alături de poziția clinostatică, medicii recomandă tratamentul local compresiv, cu contenție elastică, realizat prin purtarea de ciorapi sau feșe elastice, care previn staza venoasă.
  5. La sfârșitul fiecărui duș, faceți un scurt hidromasaj cu apă rece numai la nivelul gambelor, cu mișcări ascendente, de jos în sus.
  6. Nu stați picior peste picior și nici cu picioarele încrucișate.
  7. Evitați pe cât posibil expunerea la soare, iar în sezonul rece protejați-vă de frig și umezeală. Petreceți vacanța în zone de munte sau deal, nu la mare, sau optați pentru efectuarea unui tratament balnear adecvat.
  8. Mâncați multe fructe și legume, alimente bogate în vitamina E (cereale integrale, nuci, migdale, fistic) și vitamina C; beți suficient de multă apă, evitați alcoolul și fumatul.

Picioare obosite și grele: cauze și soluții

Pentru atenuarea și diminuarea simptomelor de picioare obosite recomandăm un remediu natural și eficient - Alkmene Gel  revigorant cu efect de relaxare si racire Bio Castan 150ml

Picioare obosite și grele: cauze și soluții

Gelul revigorant pe bază de extract de castan, arnică și camfor reduce tensiunea musculară și calmează durerea la nivelul articulațiilor. Ameliorează durerea provocată de oboseală, efort și circulație deficitară, înlăturând senzația de “picioare grele”. Revitalizează și revigorează musculatura și articulațiile. Datorită texturii de gel, balsamul se absoarbe rapid fără a lăsa urme lipicioase. Eficient în atenuarea durerilor articulare, musculare, entorse și vânătăi.

Componența naturală, fără parabeni, silicon, uleiuri minerale, acest gel este recomandat și pentru femeile însărcinate.

Mod de utilizare: se aplică prin masare ușoară de 2-3 ori pe zi pe zonele afectate. Vegan. Produs în Germania.

Produsele Alkmene pot fi găsite în toată rețeaua Farmaciei Familiei!