Fashion bloggerița și-a făcut curaj să vorbească despre o afecțiune a pielii de care a suferit, pe care o au mai multe femei: dermatita seboreică. De asemenea, Cristina le-a oferit cititoarelor sale soluția care a scăpat-o de această afecțiune cutanată caracterizată prin cruste (scuame) albicioase, unsuroase sau uscate.

Cristina Gheiceanu a avut o problemă gravă de piele. Cum a scăpat de ea

"Cam în perioada pubertății, exact la granița dintre frunte și firele de par au început să-mi apară aceste cruste, care arătau exact că mătreață. Mai târziu, mi-au apărut și în spatele capului, în zona urechilor. Țîn să menționez, că scalpul meu era foarte curat și nici zare de mătreață. Am decis atunci să cumpăr un șampon contra mătreții, crezând că totul va fi bine. Am mers apoi la mare, iar problema parcă a dispărut. Totuși, în câteva luni, afecțiunea a revenit. Am încercat atunci tot felul de creme grase, uleiuri, crezând că e piele nehidratata, dar făceam mai rău, întrucât totul se agrava.

Am decis să merg la dermatolog. Acolo, pentru prima dată am auzit cum i se spune, în termeni medicali, problemei mele și tot acolo am aflat că este o afecțiune pentru care tratament nu există. Există în schimb, tot felul de soluții care ameliorează problema.

Mi s-a dat atunci o crema pe baza de hormon, dacă nu greșesc era pe baza de cortizon. Mi-a spus să o folosesc exact cât îmi scrie el, pentru că e o crema ce provoacă dependență. Bucurie când am văzut că după câteva utilizări, totul a dispărut, iar dermatita mea plecase cu totul. Toată bucuria mea a ținut 4 luni, iar când a revenit, m-am pomenit cu ea și pe față. Aveam bucăți mari de cruste în zona nasului, sprâncene, tâmple. Nu îmi venea să cred și erau atât de inflamate și pe alocuri dureroase.

Unicul lucru care mă ajută, exact pentru o zi erau scrub-urile de față, pentru că scăpăm de toată acea piele moartă, chiar dacă rămâneam cu pete roșii pe față. Dar a două zi totul revenea.

Exact atunci am început să lucrez în televiziune. Probabil, din cauza stresului și a emoțiilor dermatita a devenit și mai pronunțată, iar când aplicăm fond de ten, tenul meu arată groaznic. Am mers la un alt dermatolog. Mi-a dat un tratament cu de toate și plus iarăși o cremă cu hormon. Și ce credeți? O luna fericire mare în sufletul meu, dar doar atât. Afecțiunea s-a întors și a devenit chiar dureroasă. Pentru că nu mai puteam suportă, aplicăm acea crema o dată la o săptămâna și așa am ajuns să capăt dependență de hormonul prezent în acea crema.

Cum venea perioada mai caldă, cum pielea arată mult mai bine. În schimb, în perioada rece duceam lupte mari cu tot ce se făcea pe față mea. Am încercat toate tratamentele naturiste de pe internet….NIMIC. Apoi, am citit despre un produs nou, care apăruse în Italia și care promitea soluționarea problemei, iarăși NIMIC.

Din fericire, dermatita mea niciodată nu arătat atât de rău cum am văzut la alte persoane, tocmai pentru că urmăm o dietă strictă și aveam foarte mare grijă să folosesc produse care nu conțîn ulei și nu sunt grase.

Salvarea mea a venit când întâmplător am dat peste un articol, al unui băiat care luptase cu dermatita mai bine de 10 ani. Din păcate, nu mai țîn minte numele lui, căci tare i-aș mulțumi, dar atunci nu credeam că mă va ajută, dar am zis: Hai să încerc și asta, oricum nu am nimic de pierdut.

Și ce credeți, de vreo 3 ani nu mai am această problema și nu îmi vine a crede că tratamentul a fost atât de simplu și atât de ieftin."

Cristina Gheiceanu a avut o problemă gravă de piele. Cum a scăpat de ea

Citește continuarea pe cristinagheiceanu.com