Astăzi produsele degresate se bucură de o popularitate foarte mare. În goana după silueta perfectă, femeile optează doar pentru produse lactate cu 0% grăsimi. Cu toate acestea, utilizarea prelungită a unei astfel de diete devine dăunătoare pentru organism.

Produsele degresate pot fi periculoase!

Lipsa grăsimilor în alimentele consumate încetinește pierderea în greutate, deoarece, în mod paradoxal, fără grăsimi nu putem scăpa de kilogramele în plus.

Grăsimile sau lipidele sunt cele mai uimitoare substanțe ale corpului uman, care trezesc atât de multe controverse, mituri și chiar păreri extremiste. În această luptă pentru ideal, împotriva grăsimilor sunt folosite metode chirurgicale, injecții, pastile etc. care urmăresc dizolvarea și eliminarea lor din organism. Se spune că acestea sunt cerințele timpului în care trăim, legate mai ales de creșterea activității sociale a femeilor. Media, publicitatea, filmul, ne atrag într-o lume iluzorie și ne impun standarde în ceea ce privește felul în care ar trebui să arătăm. Suntem convinși în fiecare zi că am putea să nu îmbătrânim niciodată, să nu ne mai îmbolnăvim niciodată, dacă am avea și am putea menține o siluetă perfectă, în fața căreia nu va rezista niciun bărbat. Se creează astfel un fel de "paradis sintetic pe pământ." Biletul spre acest paradis este aspectul nostru exterior, dar nu cel natural, dar cel "reinventat" prin micșorarea unor părți ale corpului și creșterea altora, astfel creându-se industrii întregi legate de "cultul aspectului exterior și a siluetei." Prin propagandele lor, multe dintre aceste industrii au un impact psihologic asupra conștiinței publice și împart oamenii, nu doar în bogați și săraci, dar și în frumoși și urâți, iar cei din urmă trebuie să fie neapărat și supli! Și nu trebuie să există nici un gram de grăsime în organism și chiar dacă grăsimile sunt invizibile, ele  trebuie găsite și eliminate.  Dar știu oare "luptătorii împotriva grăsimilor" că oamenii cu o greutate sub normă sunt mai predispuși bolilor oncologice? Iar rezervele de grăsimi ale organismului (în normă) sunt vitale pentru a asigura stabilitatea organismului și ne permit să privim cu optimism spre viitor?

Ce sunt grăsimile și ce suntem noi fără ele?

Milioane de oameni încearcă zi de zi să scape de grăsimi, dar foarte puțini se întreabă de ce organismul nostru le acumulează?  Poate aceste rezerve de grăsimi își au un rol totuși? Or, organismul nostru știe întotdeauna ce vrea și în ce cantități are nevoie de ceva. Noi suntem cei care în mod constant "fără permisiune" intervenim și "distrugem" echilibrul întregului organism și apoi ne mirăm că suferim de oboseală cronică, depresie, și de ce pielea noastră îmbătrânește prematur.

Produsele degresate pot fi periculoase!

Așadar rolul grăsimilor pentru corpul uman este unul foarte important.

Grăsimile constituie rezerva noastră strategică de energie, ele sunt cele din care se construiesc membranele celulare, constituie baza pentru producerea vitaminelor liposolubile - A, D, E, K și hormonii sexuali, ele stau la baza atractivității și succesului unei persoane.

Anume grăsimile și hormoni sexuali sunt cei care formează caracteristicile naturale ale genului feminin și a celui masculin. În subconștient, fiecare dintre noi știe că aceste caracteristici specifice ale feminității și masculinității sunt principalul lucru care ne distinge, și care determină succesul unei persoane în viața personală și socială. Atunci, știind toate astea, de ce ne luăm după opiniile altora și ne străduim să ne schimbăm caracteristicile individuale după cele impuse?

Fără grăsimi nu putem slăbi!

Rolul cel mai important pentru metabolism și arderea grăsimilor îl au hormoni. Ei sunt produși de creier, de glanda pituitară, de glanda tiroidă, chiar și de piele (hormonii pielii). Dar hormonii sunt produși numai în prezența anumitor grăsimi din produsele alimentare. Pare a fi un cerc vicios până aici. Pe de o parte, încercăm să pierdem în greutate și evităm alimentele grase, iar pe de cealaltă parte fără grăsimi nu putem slăbi. De fapt, totul este foarte simplu. Limitarea grăsimilor provoacă daune mult mai mari pentru sănătate decât surplusul lor.

Fără de grăsimi, mai ales a celor nesaturate, cum ar fi omega-3 și 6, nici creierul și nici glanda tiroidă nu poate funcționa corect, respectiv, nu pot produce cantitatea necesară de hormoni. Prin urmare, nici grăsimile nu pot fi arse în măsură deplină.

Produsele degresate pot fi periculoase!

Desigur, pentru producerea hormonilor și arderea grăsimilor mai este nevoie și de vitamine, aminoacizi, magneziu, seleniu, zinc, lecitină și multe altele, dar chiar și în cazul în care toate acestea sunt prezente în dieta zilnică, dar nu se consumă destule grăsimi, poți chiar să te înfometezi, sau să ții toate dietele din lume, dar nu îți va reuși să scazi în greutate decât dacă îți vei dăuna sănătății. În final vei reuși să pierzi câteva kilograme, dar aceasta nu este soluția.

Un alt argument important în favoarea grăsimilor este faptul că dezintegrarea și asimilare lor în organism trece prin vezica biliară. Semnalul pentru ca vezica biliară să înceapă a lucra este ca în stomac să nimerească grăsimi împreună cu alimentele. În absența grăsimilor vezica biliară nu va lucra pentru că, pur și simplu nu are nimic de făcut.

Vezica biliară își stagnează activitatea și se transformă în piatră. Prin urmare, utilizarea produselor cu nivel scăzut de grăsime - este extrem de dăunătoare pentru sănătate. Așa că dacă vreți să slăbiți dar aveți probleme cu vezica biliară, mai gândiți-vă o dată.