Stres cronic? Iată cinci metode de luptat cu stresul direct de la o învingătoare a cancerului de sân.

Cum luptăm cu stresul. Sfaturile unei femei care a fost bolnavă de cancer

Acest articol despre stres cronic și cum îl combateți nu este unul teoretic. Oferiți-i 3 minute din viața voastră și aplicați în măsura posibilităților sfaturile de mai jos.

Stres cronic – ce este asta? Noi am zice că este o stare permanentă a multor oameni din ziua de azi. Probabil că multe din noi nici măcar nu mai înțelegem când suntem stresate sau nu.

Griji permanente, planuri, calcule, facturi, necesități, insomnii – sună cunoscut? Avem tot la ce am visat vreodată, dar stresul cronic a devenit cumva o parte componentă și indispensabilă a vieții noastre.

Asta nu este bine. Sub nici o formă! De ce? Pentru că stresul este cauza principală a multor boli. Mai știți vorba aia a buneilor că toate bolile vin de la nervi? Ei bine, ei aveau dreptate. Poate nu chiar TOATE bolile, poate nu este stresul ÎN TOTALITATE vinovat de anumite afecțiuni, dar negarea rolului lui primoridial în apariția multor afecțiuni ar fi o negare a realității.

Ce facem? Luptăm cu stresul. Nu este ușor, dar este necesar. Cum? Mai jos vă aducem câteva sfaturi direct de la o femeie care a luptat și a câștigat lupta cu cancerul de sân. Citiți aceste sfaturi – poate fi cel mai prețios lucru pe care o să îl aflați azi!

Reduceți factorii de stres

Ne dăm bine seama că nu este ușor. Dar goana după mai mulți bani, eforturile pentru a-i mulțumi pe cei din jur dus la extreme, cerințele mari față de noi însene ne îmbolnăvesc. Nu supuneți corpul Dvs. la mai mult stres decât este în stare să suporte. Nu puteți demisiona de la un serviciu stresant? Luați-vă mai multe ore libere. Nu vă ajung bani pentru toate câte le doriți? Reduceți cerințele.

Cum luptăm cu stresul. Sfaturile unei femei care a fost bolnavă de cancer

Dormiți

Respectați-vă necesitatea de a dormi. Satisfăceți-o. Nu puteți dormi 8 ore pe zi? Dormiți macăr 7, dar să fie somn calitativ. Beți ceaiuri calmante, favorizante unui somn profund înainte de a merge la culcare.

Meditați

Acest sfat nu este doar unul teoretic. O sa spuneți că nu poate fi aplicat moldovencelor, pentru că noi ducem alt mod de viață decât cei de peste hotare. Iar noi o să vă întrebăm: și cam de ce nu am ieși din aceste stereotipuri precum că moldovencile nu meditează și nu am aplica acest sfat în viața noastră? Există câteva aplicațiii bune pentru telefoane care învață și ghidează utilizatorul să mediteze. Încercați, cu siguranță o să vă placă!

Împăcați-vă cu sine înseți

Nu luptați contra Dvs. Acceptați-vă așa cum sunteți, iertați-vă pentru ceea ce vă reproșați în sine și bucurați-vă de ceea ce aveți. Cu un pic de meditație, o să reușiți.

Scrieți

Atunci când vă așterneți gândurile, trăirile și așteptările pe hârtie, se petrec multe schimbări în creierul Dvs., fără să realizați. O sa observați cum în timp o să treceți de la a scrie despre lucruri negative din viața Dvs. la a scrie ceva frumos și pozitiv.

Nu sunt sfaturi din altă galaxie, sunt sfaturi care ar putea veni la momentul perfect pentru multe din voi. Schimbați-vă viața doar un pic, atât cât să aveți parte de mai multă sănătate și fericire.

Cum luptăm cu stresul. Sfaturile unei femei care a fost bolnavă de cancer

Sursa: askamom.md