Cu siguranță ai auzit nu o singură dată despre legătura strânsă între sex și imunitate, însă dacă nu îți dai seama cum ar funcționa lucrurile, să știi că cercetătorii au găsit explicația. Mai mult decât atât, experții au demonstrat științific și frecvența relațiilor intime care ar favoriza întărirea imunității.

Potrivit unui studiu realizat de către oamenii de știință de la Universitatea Wollongong din Austrația, relațiile sexuale regulate duc la creșterea nivelului endorfinelor sau a hormonului fericirii care are o influență directă asupra sănătății noastre fizice.

Experții au precizat că este nevoie de 2-3 relații intime pe săptămână pentru a crește imunitatea și a reduce astfel riscul de contractare a virozelor de sezon. Mai mult, relațiile sexuale regulate contribuie la ameliorarea durerilor de cap și a celor menstruale. Specialiști mai afirmă că unele femei au reușit chiar să restabilească ciclul menstrual cu ajutorul relațiilor intime practicate de cel puțin două ori pe săptămână.

Sexul la vârste înaintate are un efect benefic asupra memoriei, pentru că relația emoțională dintre parteneri contribuie la menținerea funcției cognitive a creierului.