Ciresele ne aduc aminte de copilarie, pentru ca sunt primele fructe de vara care apar pe tarabe si pentru ca sunt racoroase in zilele toride. E acel ceva delicios pe care il au ciresele carnoase si pe care il simti cand le savurezi cu pofta.
Ciresul este unul dintre putinii pomi fructiferi de la care poti folosi aproape tot: frunzele, coaja de cires, fructele si coditele lor. Toate au proprietati medicinale.
Ciresele sunt indicate in problemele de rinichi pentru ca sucul lor este un bun diuretic. Aceste fructe pot pune in functiune la cote normale ficatul, dupa o perioada lunga de medicatie, intoxicatii sau boli. In timp, ciresele ajuta ficatul sa revina la dimensiuni normale si intaresc sistemul digestiv.
Ciresele contin vitamine (A, B1, B2, B3, B6 si C), fosfor, calciu, magneziu, sodium, potasiu, fier si proteine. Ciresele negre contin mai mult fier si pot avea efect in prevenirea anemiei, scrie foodstory.ro.
Sursa: Perfecte.ro