Atunci când decidem să scăpăm de câteva kilograme în plus, căutăm cu toții cât mai multe informații utile. Ce să facem și ce să nu facem? Trebuie menționat aici că informațiile sunt extrem de multe, de multe ori controversate, deseori utile, dar uneori și dăunătoare. Despre trucurile publicitare care ne ajută mai degrabă să adăugăm în greutate decât să scădem, citiți în cele ce urmează.
1. Fără zahăr
Cât de multă încredere putem avea în etichetele „dietetic”, „fără zahăr”, „cu puține calorii” de pe ambalaje? Polițele magazinelor abundă în produse „fitness”, care, de fapt, conțin o cantitate mare de zahăr: băuturi carbogazoase și cu conținut de suc, cereale, ciocolată amară, fructe uscate, produse conținând înlocuitori de zahăr (ștevie, topinambur, agar-agar).
2. Produsele lactate
Iaurturile de băut, deserturile de brânză, brânzelele cu fructe sau glazurate, cremele de brânză, budinca din comerț, brânzoaicele: toate acestea conțin o cantitate mare de zahăr și conservanți. Recomandăm pentru consum doar produse lactate naturale, de la ferme, fără adaosuri și îndulcitori.
3. Musli/cereale/turtițe
Produsele cu grad înalt de prelucrare au un conținut scăzut de substanțe folositoare și multe calorii. De aceea, dacă vreți să slăbiți, includeți în meniul zilnic carbohidrați buni, așa ca pâinea din cereale integrale și crupele.
4. Batoanele
Activitatea în regim nonstop forțează multe persoane să opteze pentru batoane energizante în locul meselor principale sau ca gustări. Aceste produse (batoane de brânză sau proteinice, batoane din nuci și fructe uscate) au foarte multe calorii și nu asigură organismul nostru cu energia necesară. Pentru gustări alegeți brânză de casă, nuci, fructe uscate și legume. Încercați să vă planificați ziua în așa fel încât masa principală să nu lipsească.
5. Fitnessul și îngrijirea corpului
Doar cui nu-i este lene nu vorbește despre principiul 70/30 pentru atingerea unui siluete ideale. 70% reprezintă alimentația, iar 30% – fitnessul și îngrijirea. Este ineficient să optați doar pentru masaje, împachetări, injecții și creme ca metode de compensare a alimentației incorecte. De asemenea, este greșit să folosiți programe de detoxifiere nu pentru curățarea organismului, ci pentru scăderea rapidă în greutate. Respectați-vă corpul: mâncarea consumată trebuie să fie medicament și „elixir al tinereții”, și nu otravă pentru organism.