Multe femei nu reușesc nicidecum să dea jos kilogramele în exces. Sau, cu eforturi titanice, slăbesc câteva kilograme, dar apoi le pun rapid la loc, în număr și mai mare. Problema este simplă, dar complexă în același timp – trebuie să vă schimbați modul de viață și obiceiurile, pentru a vă păstra forma și a slăbi corect. Astăzi vă vom vorbi despre obiceiurile folositoare de dimineață și ritualurile care vă vor ajuta să scăpați de greutatea în plus.

15 obiceiuri matinale care vă ajută să slăbiți

✓ Nu săriți peste micul dejun. În mod contrar veți mânca mai mult pe parcursul zilei. Mâncați măcar ceva în primele două ore după ce v-ați trezit.
✓ Adăugați proteine în meniu. Acestea contribuie la senzația de sațietate. Însă optați pentru surse calitative de proteină: ouă, pește, iaurt.
✓ Uitați de  chifle. Deși arată foarte apetisant, chiflele dulci și pufoase nu sunt o variantă bună pentru micul dejun (ca, de altfel, nici pentru prânz sau cină). Mâncați echilibrat, de exemplu sandvișuri cu somon și pâine integrală.
✓ Beți ceai verde. Datorită catechinelor pe care le conține, ceaiul intensifică metabolismul și contribuie la arderea grăsimilor.
✓ Luați dejunul stând la masă. Oricât de zbuciumată ar fi dimineața, găsiți 10 minute pentru a mânca în liniște. Așezați-vă la masă și concentrați-vă asupra mâncării: veți primi mai multă plăcere, iar senzația de sațietate va veni mai repede.
✓ Treziți-vă mai dimineață. Statisticile arată că cei care se trezesc dimineața devreme sunt mai supli și mai fericiți. Fie ca acest lucru să vă stimuleze să puneți deșteptătorul la o oră mai matinală.
✓ Cântăriți-vă regulat. În așa mod nu veți uita cât de important este să vă alimentați sănătos. În plus, nu veți face niciodată parte din categoria celor care s-au îngrășat „brusc” cu 15 kilograme.
✓ Ridicați jaluzelele. Imediat ce vă treziți, lăsați să intre în cameră lumina soarelui. Aceasta vă ajută să normalizați ritmul circadian și metabolismul. Vă veți simți mai bine și veți mânca mai puțin.
✓ Beți un pahar de apă. Apa împrospătează, accelerează metabolismul și crește capacitatea de muncă. Obișnuiți-vă să beți mai multă apă.
✓ Meditați. Începeți dimineața cu meditație: concentrați-vă asupra respirației și gândurilor plăcute sau, și mai bine, nu vă gândiți la nimic. Reducerea nivelului de stres vă va ajuta să evitați acumularea de grăsime. Iar pozitivismul va înlocui deserturile.
✓ Antrenați-vă pe stomacul gol. Cât timp sunteți flămânde, veți arde depozitele de grăsime.
✓ Consumați mai mult piper. În primul rând, el dă gust omletei, avocado și sandvișurilor. Iar în al doilea rând, componentele active ale piperului negru vor împiedica formarea de noi celule adipoase.
✓ Adăugați scorțișoară în mâncare. Ea ajută la reglarea poftei de mâncare.
✓ Nu separați gălbenușurile. Multe dintre femeile care vor să slăbească renunță la gălbenușuri și consumă doar albușurile. Însă gălbenușurile, pe lângă calorii și grăsime, conțin cea mai mare parte dintre nutrienții din ouă. Mai bine mâncați mai puține ouă, dar integral.
✓ În orice caz, dormiți suficient. Dacă ați decis să vă treziți mai devreme pentru a face sport, a pregăti un dejun delicios sau a medita, nu uitați să vă culcați mai devreme. Dormiți atât cât este necesar pentru a vă simți pline de forțe întreaga zi.

15 obiceiuri matinale care vă ajută să slăbiți

Sursa