În fiecare sezon magazinele ne îmbie cu articole vestimentare și accesorii în ton cu cele mai noi tendințe. Însă multe dintre ele, deși ne pun în valoare calitațile, ne pot crea probleme de sănătate, vizibile pe termen lung. Aflăm împreună care sunt cele 5 lucruri din șifonier la care ar trebui să renunți, chiar de astăzi.
Pantalonii prea strâmți pot favoriza celulita
Blugii strâmți se regăsesc cu siguranță în dulapul fiecăreia dintre noi. Ne lungesc picioarele, ne fac să părem mai slabe și se potrivesc aproape la orice. Însă trebuie să știi că pantalonii atât de strâmți, indiferent de materialul din care sunt făcuți, favorizează apariția celulitei.
Pantalonii strâng pielea și împiedică oxigenarea corectă a țesuturilor, prin urmare circulația sângelui, arderea grăsimilor și topirea apei în exces stocată în țesuturi vor fi afectate.
Tocurile prea înalte pot afecta coloana vertebrală
Tocurile de peste 8 centimetri obligă piciorul să stea într-o poziție deloc naturală. Talpa este forțată, împreună cu mușchii piciorului și cei ai spatelui. Mersul este îngreunat, iar poziția coloanei vertebrale este una forțată. Daca ai mai mute kilograme in plus si petereci multe ore in picioare, o incaltaminte incomoda poate sa duca in timp, pe fondul unei predispozitii genetice la aparitia fasceitei plantare, o afectiune caracterizata prin dureri la nivelul talpii cauzate de degenerarea fibrelor de colagen, atasate osului calcaiului.
Chiar dacă ești obișnuită de mult timp să porți tocuri înalte și nu ți se mai pare un chin, asta nu înseamnă că organismul tău nu suferă. El s-a adaptat la această poziție, însă coloana vertebrală, bazinul și picioarele tale se forțează să mențină echilibrul.
Sutienele nepotrivite pot da dureri de sâni și de spate
Dacă porți zilnic sutiene care nu sunt potrivite pentru forma și mărimea sânilor tăi, acestea pot cauza dureri de sâni și de spate, din cauza forțării mușchilor din aceste zone. Iar acest lucru este valabil chiar și pentru femeile cu sânii mici.
Sutienul ar trebui să susțină sânii fără întinderea în exces a bretelelor sau a cupei, nu trebuie să existe goluri sau zone unde sutienul nu acoperă sânul. În plus, sutienele push-up ar trebui purtate rar, la ocazii speciale. Pentru tinutele de zi poarta sutiene de sustinere, iar în timpul antrenamentelor poartă bustiere speciale pentru sport.
Materialele sintetice care împiedică pielea să respire
Ideal este ca garderoba ta să fie compusă doar din articole din materiale naturale sau materiale sintetice de calitate, care să permită pielii să respire. Hainele în care simți că te „încingi”, că transpiri excesiv, îți produc mâncărimi sau iritații sunt periculoase pentru sănătatea ta.
În plus, materialele sintetice, fie că vorbim despre pantofi, articole vestimentare sau accesorii, pot favoriza infecțiile fungice, care apar în zonele cu umezeală excesivă. Un exemplu întâlnit deseori este ciuperca piciorului sau favorizarea candidozei vaginale, din cauza lenjeriei din materiale sintetice.
Gențile sau ghiozdanele masive deformează postura
Gențile sau ghiozdanele mari se poartă de câțiva ani și sunt apreciate fiindcă oferă suficient de mult spațiu de depozitare. Putem căra orice în ele, de dimineața până seara. Însă aceste genți, care cântăresc deseori peste 4-5 kilograme, ne afectează postura, coloana vertebrală și umerii.
Când le purtăm, corpul nostru face tot posibilul să se echilibreze, fortând coloana, umerii, mâinile și bazinul în poziții incomode. Gențile grele pot cauza și dureri de sâni sau dureri cervicale, iar pe fondul unei scolioze congenitale, chiar si cu unghi mic, pot aparea durerile si agravarea afectiunii.