Ridicarea pomeților, riduri şterse, operații plastice și alte secrete ale vedetelor mereu tinere

Ridicarea pomeților, riduri şterse, operații plastice și alte secrete ale vedetelor mereu tinere

-
//
01.06.2015

Jennifer Lopez în vârstă de 40 de ani, este cu 8 luni mai mare decât mine. Gemenii ei s-au născut un pic mai târziu decât ai mei. Amândouă locuim în Los Angeles. Niciuna din noi nu vrea să arate că îmbătrânește. Aici toate asemănările dintre noi se termină. Ați văzut cumva fotografia în care Lopez, iese din sala de sport a lui Tracy Anderson, și, din mers își îmbracă maioul? întâmplător își demonstrează abdomenul care seamănă mai mult cu cel al unui intsrtuctor crossfit. Ați atras atenția la tenul ei? Nu are niciun rid sau vreo imperfecțiune! Și dacă ați mai privit și scandalosul videoclipul „Booty”, atunci ați văzut că pielea ei arată ideal.

Ridicarea pomeților, riduri şterse, operații plastice și alte secrete ale vedetelor mereu tinere

De fapt, credeți-mă, mă mențin și eu în formă. Terapia cu microcurenți, laserul pulsat și crema prescrisă individual se justifică în totalitate. Ori de câte ori când spun câți ani am, oamenii sunt surprinși, deși, niciodată nu mi-am ascuns vârsta. Totuși, aș minți dacă aș spune că nu mă întreb (uneori cu voce tare, în fața oglinzii), de ce nu arăt ca J. Lo sau Gwyneth sau Sandra sau ... (aici puteți introduce numele actriței voastre preferate).

„Aud asta de la pacienții mei de zece ori pe zi”, glumește dermatologul din Manhattan, Dandy Engelmann. „Merg la fitness. Sunt vegetariană. Nu consum alcool. Beau multă apă. De ce aceste actrițe arată mult mai bine decât mine?” - aceasta este întrebarea cea mai frecventă pe care mi-o adresează femeile. Pentru că printre pacientele mele se numără inclusiv vedete, le răspund fără să ezit: dacă o femeie arată miraculos de bine pentru vârsta ei, dar susține că niciodată nu a întreprins nimic ca să-și mențină frumusețea, ele mint la sigur!

Ridicarea pomeților, riduri şterse, operații plastice și alte secrete ale vedetelor mereu tinere

Julia Roberts

Pe parcursul ultimului deceniu tehnicile de întinerire au avansat foarte mult. Pentru o transformare completă, o actriță peste patruzeci de ani nu mai trebuie să apeleze la chirurgia plastică. Este probabil că ele, câte puțin, dar în mod regulat își fac unele „îmbinătățiri”. Așadar, atunci când anul trecut Lopez nega pe Twitter zvonurile despre faptul că nu a apelat niciodată la un chirurg plastician, cel mai probabil, ea a spus adevărul.

Lupta pentru tinerețea veșnică, este ceva de genul unui maraton. A îmbătrâni asemeni vedetelor de la Hollywood, este foarte costisitor și necesită mult timp, afirmă dermatologii care lucrează asupra imaginii celebrităților. Un simplu muritor, asemenea cheltuieli i s-ar putea părea o nebunie. „O vedetă de televiziune cheltuie la fiecare două săptămâni, mai mult de șase mii de dolari” afirmă Engelman. El mai spune că  sumele în jur de 25000 mii de dolari, lăsate de clienți în clinică, este un lucru obișnuit, și aceasta doar pentru a se întreține nu pentru schimbări radicale. Spre exemplu Sandra Bullock. Ea are 50 de ani, dar nu a arătat niciodată mai bine decât acum. Să ne amintim și de Ann Davis, menajera respectabilă Alice din serialul „Brady Bunch” care a jucat, acest rol la doar un patruzeci și doi! Și Sally Field care la aceeași vârstă a jucat rolul mamei, Juliei Roberts în „Steel Magnolias”.

Ridicarea pomeților, riduri şterse, operații plastice și alte secrete ale vedetelor mereu tinere

Sandra Bullock

Femeia de astăzi are dreptul să fie sexy și la patruzeci dar și la șaizeci de ani. Harold Lancer, un dermatolog din Beverly Hills, care lucrează cu Beyonce și Scarlett Johansson, susține că aceste schimbări în raport cu vârsta sunt cauzate de progresele rapide în ceea ce privește îngrijirea pielii. Este evident că, dacă doriți să arăți bine la patruzeci și patru de ani, ar trebui să începeți să aveți grijă de dvs, de pe la douăzeci și patru de ani sau chiar mai devreme.

„Dakota Fanning a venit prima oară la mine la nouă ani” spune Lancer.  „Fac totul pentru ca pacienții mei, de toate vârstele, să înțeleagă cât de important este să facă sport, să evite glucidele, sarea și produsele lactate. Apoi dezvolt pentru ei un program de îngrijire a pielii de fiecare zi. În două săptămâni, evaluăm rezultatele și efectuăm o microdermabraziune. După șase săptămâni facem un lifting cu ultrasunete pe gât, pomeți și sprâncene. Trei luni mai târziu, discutăm despre preparatele injectabile. Clienții mei nu vin pentru un rezultat rapid. Ei înțeleg că ciclul de proceduri este de durată și destul de costisitoar. Până nu scapi de buruieni, nu poți avea o grădină frumoasă.”

În lista printre cele mai eficiente (și accesibile) produse pentru „distrugerea buruienilor” este Botoxul, pe care unii cosmetologi astăzi îl folosesc, fără a mai aștepta apariția ridurilor profunde. „Folosesc acest produs pentru toată fața dar în cantități mici. Astfel păstrăm expresiile faciale, dar în mod relaxat ridurile nu sunt vizibile”, spune Karin Grossman, dermatolog din Santa Monica. „Dacă ridurile sunt mai profunde decât ar vrea pacientul, introduc Belotero Balance”. În ceea ce privește zona din jurul ochilor, după cum susține Karin, vedetele se ocupă de ea de foarte devreme, și nu așteaptă ca această să aibă nevoie de o corecție serioasă, or aceasta exprimă primele semne de îmbătrânire.

Ridicarea pomeților, riduri şterse, operații plastice și alte secrete ale vedetelor mereu tinere

Cindy Crawford

Da, vedetele încearcă în orice mod să evite „injecțiile frumuseții". Buzele umflate, „gura maimuță”, pomeții exagerat de reliefați, toate acestea sunt demne doar de apariții în revistele de satiră. Dar adevărul este că vedetele folosesc materiale de umplere sau fillere, doar că acestea sunt foarte greu de recunoscut. Vedetele preferă să folosească Belotero care se introduce în doze foarte mici, cu ajutorul unor ace extrem de precise și care dă un efect natural. Prin urmare, acesta este folosit pentru a păstra volumul în zonele la care până de curând nimeni nu acorda atenție, de exemplu, tâmplele. Grossman îl folosește chiar și pentru lobii urechilor, care se lasă pe parcursul timpului din cauza bijuteriilor grele a lui Harry Winston, preferatele vedetelor. „Introduc substanțe de umplere și în antebrațe, dacă acestea sunt prea subțiri, pentru că acest fapt te îmbătrânește” adaugă ea. Iar Engelman folosește fillere pentru zonele predispuse celulitei și chiar pentru genunchi.

Dar cele mai uimitoare rezultate sunt cele de îmbunătățire a calității pielii. Ultrasunetele, Thermage, tratamentul blând cu laser (Clear + Brilliant) restabilesc rapid textura și tonusul pielii și necesită adesea o perioadă minimă de reabilitare. Lancer spune ca pacienții săi de la Hollywood sunt dispuși să dispară din vizorul public, maximum trei zile, de aceea ei aleg laserul cu intervale scurte între proceduri. „Gwyneth Paltrow vorbește deschis despre cât de mult îi place Thermage, spune Grossman. „Încerc să fac astfel încât pielea pacienților mei să-și mențină elasticitatea cât mai mult timp” spune Grossman.

Ridicarea pomeților, riduri şterse, operații plastice și alte secrete ale vedetelor mereu tinere

Gwyneth Paltrow

În plus, pe lângă procedurile dermatologice, le practică și pe cele de ingrijire, mai  ales pe cele de ultimă oră. Dispozitivul, care crește tonusul muscular folosind microcurenți, este un lucru deja obișnuit. Același lucru putem spune și despre LED, care refac pielea în douăzeci minute și o mențin pentru multe zile. „Eu folosesc LED, ultrasunete, microdermabraziune și oxigen” spune cosmeticiana Cristina Radu din Los Angeles, pe care o vizitează Cindy Crawford. „Pacienților noi le explic că, dacă trec „cursul luptătorului tânăr”, câte patru proceduri consecutive la un interval de trei săptămâni vor rămâne uimiți de rezultat”.

Cursul Triple Crown Facial practicat de Joanna Vargas din New York costă patru sute de dolari per sesiune, iar clienții o vizitează în fiecare săptămână. Efectul durează câteva zile, iar scopul acestei proceduri este să „trezească” mușchii și să le mențină tonusul. E ceva de genul Pilates pentru față. Printre pacienții lui Vargas sunt Rachel Weisz și Julianne Moore.

Ridicarea pomeților, riduri şterse, operații plastice și alte secrete ale vedetelor mereu tinere

Jennifer Lopez

Oricum, regimul ar trebui să fie intens: dacă la treizeci de ani începi cu tratamente săptămânale cu LED-uri, de câte două ori pe săptămână, cu Botox o dată la fiecare trei luni, apoi adăugați Termage sau ultrasunete, proceduri de umplere a ridurilor de două ori pe an și din când în când terapia cu laser, atunci aveți șansa ca la patruzeci și cinci ani să arăți ca Lopez. Modificările vor fi atât de lente, încât nimeni va fi surprins. Lucru extrem de important acum, când orice vestea despre o oarecare actriță care îndrăznit să-și ridice pleoapele, imediat nimerește în top știri CNN (condoleanțele noastre, Renee Zellweger).

Dar uneori - probabil din cauza solidarității feminină, unele vedete confirmă brusc că look-ul lor de milione, într-adevăr costă un milion. Sofia Vergara a fost prinsă în birourile lui Engelmann și Lancer. Gwyneth Paltrow a recunoscut sincer că a apela la ,,lucruri mici” ceva de genul unui laser este ca și cum ai lua o gură de aer. Și trebuie să vă gândiți că anul trecut, Robin Wright arăta mai bine ca niciodată, ea a confirmat imediat că de două ori pe an, își  înjectează „picătura cu Botox” adăugând: „Da, la naiba, fac așa ceva”.

Ridicarea pomeților, riduri şterse, operații plastice și alte secrete ale vedetelor mereu tinere

Robin Wright

După părerea lui Grossman, ca să țin pasul cu anii, iubitoarele de proceduri care luptă cu îmbătrînirea, așa ca mine, au nevoie de mai mult decât "o picătură”.  După investigarea tenului meu, acesta dă verdictul. Am nevoie să încep cu Termage pentru față și gât, pentru cearcăne "Restilane”, bărbie și buza inferioară Dysport; gât și piept Fraxel plus laser de întinerire a pielii și puțin Belotero care să umplă ridurile care nu au fost "șterse” de Dysport. Prețul: mai mult de șaisprezece mii de dolari pentru  etapa inițială, fără creme și seruri. Cu toate acestea, Grossman spune că „există pacienți care trec peste suma de treizeci de mii de dolari pe an și arată foarte bine, și sunt și dintre cei care se rezumă la trei mii, și arată destul de bine, asta depinde nu numai de riduri”.

Ridicarea pomeților, riduri şterse, operații plastice și alte secrete ale vedetelor mereu tinere

Sofia Vergara