mamaplus

Perna îți poate provoca probleme cu tenul dacă nu respecți câteva reguli importante

-
//
26.07.2021

Fața de pernă acționează precum un burete, care absoarbe tot ce ai pe față și păr, începând de la uleiuri naturale ale pielii și până la bacterii, praf ori produse de make-up. Așadar, nu e de mirare că îți apar coșuri și puncte negre, din cauza porilor blocați de toate microorganismele și particulele depuse pe pernă.

Pentru a preveni această situație, spală-ți fața de pernă cel puțin o dată pe săptămână, iar la jumătatea săptămânii, întoarce-o pe partea cealaltă. Întotdeauna, înainte de culcare, demachiază-te și curăță apoi tenul cu apă micelară. Este esențial, de asemenea, să îți faci zilnic duș înainte de culcare.

Persoanele care obișnuiesc să doarmă pe burtă au adesea probleme cu ridurile din cauza pernei. Asta pentru că, pe timpul nopții, în urma mișcărilor pe care le facem, tenul capătă tot felul de cute și pliuri, care în timp se pot adânci. Pe măsură ce înaintăm în vârstă și pielea își pierde tot mai mult din elasticitate, aceste riduri au mai multe riscuri să apară și să se adâncească.

Pentru a preveni această situație, schimbă-ți fața de pernă cu una din satin sau mătase, care nu favorizează atât de mult formarea cutelor pe piele. Totodată, e indicat să te obișnuiești să dormi pe spate, cu fața în sus.
Favorizează iritațiile la nivelul feței –  dacă te trezești dimineața cu tenul iritat, în primul rând trebuie să te gândești la perna pe care dormi. Fie nu ai spălat-o la timp, fie folosești un detergent agresiv sau un balsam de rufe care conține alergeni.

Dacă ai iritații la nivelul feței, ar trebui să îți schimbi fața de pernă cu una curată o dată la 3-4 zile. Întotdeauna curăță-ți tenul înainte de culcare, iar dacă te culci nedemachiată, asigură-te că a doua zi îți schimbi fața de pernă. Schimbă-ți detergentul de rufe cu unul hipoalergenic, la fel și balsamul.

Ce poți face pentru a-ți proteja tenul în timpul somnului:

  • Schimbă-ți fața de pernă cu una din satin sau mătase.
  • Spală-ți cel puțin o dată pe săptămână fața de pernă.
  • Calcă-ți fața de pernă după fiecare spălare.
  • Demachiază-te întotdeauna înainte de culcare.