mamaplus

Începe dimineața cu dreptul! Ce să faci ca să slăbești rapid și sănătos

-
//
18.02.2021

Dacă simți că ai câteva kilograme în plus și vrei să te pregătești pentru sezonul cald (pentru că cine știe, poate ai noroc de o escapadă la mare?), trebuie să știi că există câteva lucruri simple și eficiente, care te pot ajuta să ajungi la silueta ta de vis. 

Sportul și tot felul de diete presupun timp, efort și perseverență. Noi îți propunem niște obiceiuri sau mai bine zis corectarea unor obiceiuri. Se spune că ziua bună se cunoaște de dimineață, uite că dacă îți vei începe diminețile, practicând aceste mici obiceiuri, cu siguranță, vei slăbi mult mai ușor.

Cântărește-te
Cel mai bun moment să te cântărești este dimineața, după ce-ți faci nevoile. Numărul indicat pe cântar la primele ore ale dimineții corespunde realității. Fă-ți un obicei și cântărește-te doar dimineața – așa vei monitoriza corect situația kilogramelor, fără să fii indusă în eroare de cifrele oscilante de pe cântar.

Bea un pahar de apă călduță
Imediat ce te-ai trezit, bea un pahar de apă călduță, înainte de a lua micul dejun. Acesta ajută la activarea metabolismului și stimulează tranzitul intestinal, deci nu vei mai avea probleme cu constipația. Totodată, nu-ți va permite să mănânci o cantitate mare de alte produse.

Puțină mișcare, înainte de mâncare
Chiar dacă nu ai chef și ai prefera să mai dormi câteva minute, trebuie să știi că 10-15 minute de activitate fizică înainte de micul dejun, fac minuni. Sportul pe stomacul gol, dimineața, este mult mai eficient și ajută la arderea rapidă a depozitelor de grăsime din corp, oferindu-ți în același timp energie. Poți opta pentru exerciții de yoga, să alergi sau să faci o simplă înviorare.

Ia un mic dejun bogat în proteine
Probabil, nu o singură dată ai auzit că micul dejun este cea mai importantă mâncare din zi. Așa și este, anume din acest motiv este important ca acesta să fie unul bogat în proteine, asigurându-ți energia negesară.

Pentru a te bucura de un mic dejun sănătos și prietenos cu silueta, pune în farfurie proteine de bună calitate, cum sunt cele din ouă (încearcă omleta cu sos chilli – capsaicina din ardeiul iute „turează” metabolismul și reduce apetitul exagerat) sau carne de curcan, și neapărat legume proaspete, bogate în fibre. Sau bea un smoothie cu iaurt, unt de arahide și fructe de pădure. Sau mănâncă un bol de ovăz cu lapte. Toate aceste variante sunt opțiuni excelente de mic dejun sănătos.

Bea-ți cafeaua/ceaiul fără frișcă, zahăr sau siropuri
Fie că preferi ceaiul, fie că ești un consumator înrăit al cafelei, încearcă să bei aceste băuturi fără zahăr, îndulcitori sau frișcă. Cu siguranță, cu lapte și cu zahăr sunt mai delicioase (mai ales dacă te-ai obișnuit să le bei numai așa), dar să știi că pentru silueta ta e mai bine să eviți aceste produse.

Poți să le încerci chiar de mâine, Cu certitudine, vei observa schimbări și te vei simți mult mai bine.

Tu ce alte obiceiuri sănătoase practici dimineața?

Citește și: Rutina zilnică a unei mame cu 7 copii. Marina Cârnaț „Ei mă ajută mereu să am dispoziție bună...”