Multor persoane le este cunoscut acest cerc vicios – cu cât mai frecvent te speli pe cap, cu atât mai repede se îngrașă părul. Din acest articol veți afla cum să păstrați pentru mult timp prospețimea părului și volumul acestuia. Să prelungim intervalul dintre spălări ne ajută câteva reguli simple de îngrijire.

7 sfaturi pentru a spăla părul mai rar

1. Masați pielea capului

O greșeală răspândită – în timpul spălării „zgâriați” pielea capului cu unghiile. Mai bine masați cu vârful degetelor, apăsând ușor – șamponul se va distribui pe păr, el nu trebuie masat pe întregea lungime și aplicat pe vârfurile părului. Pentru îmbunătățirea circulației este bine să masați întâi gâtul, apoi ceafa și să terminați cu masajul tâmplelor.

2. Nu așteptați un superefect stabil de la îngrijirea regeneratoare

Produsele cu keratină și uleiuri pot face părul catifelat după o singură prima, însă următoarea dată efectul nu se va repeta. Cu toate acestea, ele continuă să acționeze – la un moment dat ele vor „supraîncărca” atât de mult părul, încât acesta va începe să se murdărească mai repede. Concluzie: nu trebuie să folosiți permanent produse regeneratoare.

3. Schimbați schema de îngrijire în funcție de anotimp

Părul are nevoie de hidratare în perioada iernii din cauza încălzirii apartamentelor și a frigurilor de afară, iar vara – de o protecție suplimentară împotriva razelor ultraviolete. Primăvara și vara este bine să faceți câteva ședințe de măști, precum și să adăugați produse hrănitoare – uleiuri și spray-uri.

7 sfaturi pentru a spăla părul mai rar

4. Încercați co-washing-ul

Folosirea balsamului ca alternativă la şampon o dată la una-două săptămâni vă ajută să normalizaţi echilibrul libidic. În cazul balsamului, masaţi pielea capului mai mult decât o faceţi cu şampon, aproximativ zece minute. Folosiţi balsam fără şampon doar în cazul în care părul nu este gras la rădăcini şi nu este prelucrat cu produse fixative. În primul caz balsamul nu va face decât să înrăutăţească situaţia, iar într-al doilea, nu va spăla produsele de styling. Nu vă recomandăm să treceţi la co-washing exclusiv, ci doar să faceţi „pauze” de şampon.

5. Lăsaţi părul să se odihnească de produse de styling

Produsele de fixare, măştile şi balsamurile intră în structura părului. Atunci când folosiţi multe produse de styling sau îngrijire, trebuie să lăsaţi periodic părul să se odihnească, să faceţi proceduri de regenerare şi să folosiţi şampoane pentru curăţare profundă.

6. Folosiţi şampon uscat

Diversele pudre absorbante pentru styling sau şamponul uscat vă ajută să împrospătaţi părul atunci când aveţi nevoie de măsuri extreme. Efectul acestor produse nu este vizibil imediat, ci după câteva ore.  

7 sfaturi pentru a spăla părul mai rar

7. Îngrijiţi părul corect

Şamponul şi balsamul trebuie schimbate atunci când starea părului este nesatisfăcătoare: firele de păr sunt prea subţiri, fragile şi se pufoşează uşor sau, din contra, sunt prea grase şi îşi pierd prospeţimea chiar a doua zi. În primul caz îngrijirea este insuficientă, iar în al doilea – prea multă. Dacă părul a fost vopsit, folosiţi măşti şi seruri pentru menţinerea culorii. Un alt semnal care indică asupra necesităţii de schimbare a modului de îngrijire este pielea iritată a capului – examinaţi atent eticheta şamponului şi balsamului. Uneori folosim incorect cele mai simple produse, nu le clătim la timp sau le ţinem pe păr o perioadă insuficientă.

Sursa