Vergeturile pe burtă, care apar în timpul sarcinii, este o sursă de întristare pentru multe gravide, indiferent de vârsta și poziția lor socială. Ce se poate opune acestei probleme?

7 metode eficiente împotriva vergeturilor pe burtă în timpul sarcinii

În primul rând – vergeturile de pe burtă, care apar în timpul sarcinii, nu pot fi îndepărtate în totalitate! Desigur, asta sună ca o sentință. Și totuși, nu este chiar așa. Vergeturile reprezintă în sine o ruptură adâncă în dermă, în piele, care apar din cauza pierderii elasticității pielii și care, cu certitudine, pot fi numite cicatrici pentru că natura ambelor fenomene este aceeași.

În timpul sarcinii, funcțiile pielii slăbesc, ea nu mai produce colagen, elastină, acid hialuronic. În consecință, capacitățile ei de regenerare se reduc, drept urmare, apar vergeturile!

Inițial, vergeturile sunt închise la culoare cu o nuanță puțin roșietică, însă, cu timpul, ele se deschid la culoare, devin cu câteva nuanțe mai deschise decât culoarea pielii dumneavoastră. Anume în acel moment în care ele încep să se deschidă are loc procesul de fibroză. Asta înseamnă că toate schimbările se fortifică și rămân rezistente la orice factor de influență.

Vestea bună! Există șansa de a preveni aceste probleme. Cea mai bună perioadă pentru prelucrarea vergeturilor este atunci când acestea sunt încă tinere și roșii. Și mai bine este să pregătiți pielea pentru ”luptă” încă până la apariția primelor simptome.

7 metode eficiente împotriva vergeturilor pe burtă în timpul sarcinii

Metodele de combatere a vergeturilor

1. Împotriva vergeturilor pe burtă – cremele fortifiante și hidratante. Fără îndoială, funcționează. Aplicăm după duș – 1-2 ori pe zi.

2. De asemenea, ajută la prevenirea vergeturilor uleiurile vegetale sau amestecurile acestora: de măsline, sâmburi de strugure, uleiul de jojoba, cacao, semințe de trandafir sălbatic. Se folosesc în formă pură fără să adăugăm uleiuri eterice. Mai bine imediat după duș când pielea este încă umedă. Nu vă fie frică, uleiurile de calitate se îmbibă repede și lasă doar senzația plăcută pe piele.

3. Masajul este una dintre cele mai bune metode împotriva vergeturilor pe burtă. Frecăm corpul cu o perie uscată cu dinți naturali. Facem această procedură plăcută înainte de baie. Masajul se face cu mișcări rotative ușoare. Pielea trebuie să capete o ușoară nuanță de roz, după care n băgăm sub duș iar la fial aplicam crema sau uleiul despre care am vorbit deja.

4. Practicarea regulată a sportului – încă o metodă destul de eficientă împotriva vergeturilor pe burtă: stimulează toate procesele metabolice din organism. Oferă mușchilor un tonus perfect și conferă pielii elasticitate.

5. Două litri de apă pe zi și vergeturile au mult mai puține șanse de apariție. Puteți combina apa cu ceaiul din ierburi. Menționez această recomandare în mai multe subiecte și sper foarte mult că două litri de apă este norma dumneavoastră zilnică.

7 metode eficiente împotriva vergeturilor pe burtă în timpul sarcinii

6. Dietă echilibrată. Doar că nu trebuie să echilibrați tortele și ciocolatele.

7. Complexele de vitamine. În acest fel veți proteja nu numai pielea de pericolul vergeturilor, dar și părul, dinții, unghiile, care, la fel, sunt pândite de propriile lor probleme.