Cerceii sunt modalitatea ideală de a pune fața în evidență și a adaugă un plus de elegantă și stil. Ei trebuie aleși cu atenție astfel încât să fie adecvați și potriviți cu forma feței, cu structura osoasă, cu personalitatea, cu stilul de viață, cu ținută purtată etc. Altfel riscăm să stricăm aspectul general în loc să obținem un efect spectaculos.

Există multe lucruri care trebuie luate în considerare atunci când alegem o pereche de cercei. Haideți să vedem care ar putea fi acestea!

Dacă ai fața ovală, poți purta aproape orice formă de cercei. Însă, cei triunghiulari sau cei atarnatori simpli îți vor pune cel mai bine în evidență pomeții frumoși ai feței.

Cercei pentru față rotundă

Dacă ai fața circulară, mai largă în zona pomeților și fără conicitate în zona bărbiei, te încadrezi în persoanele cu față rotundă. În cazul tău se recomandă evitarea cerceilor circulari de dimensiuni mari, cercurile sau cerceii atarnatori cu elemente decorative rotunde pentru că aceștia vor accentua în mod nedorit rotunjimea fetei. Optează pentru cerceii cu picături sau alungiți care au darul de a-ți alungi fața, făcând-o să pară mai subțire și mai armonioasă.

Cercei pentru față pătrată

Dacă fruntea și linia maxilarului tău au aceeași lățime, te încadrezi în categoria persoanelor cu față pătrată și va fi nevoie să alegi cercei care să armonizeze și atenueze luniile dure ale feței. Pentru acest lucru, alege cerceii de dimensiuni medii spre lung cu margini cât mai rotunjite. În cazul tău, formele ovale au darul de a imblanzi liniile feței, iar cerceii circulari sau în formă de cerc funcționează perfect.

Ține-te la distanță de cerceii atarnatori pătrați sau orice alt model de cercel cu forme pătrățoase, pentru că aceștia accentuează liniile dure ale feței.

Cercei pentru față în formă de inimă

Dacă ai fruntea mai lată decât obrajii, iar jumătatea inferioară a feței se îngustează asemeni unei inimi, atunci te încadrezi în categoria persoanelor cu față în formă de inima. În această situație, ar trebui să alegi cerceii astfel încât să compensezi bărbia ascuțită. Cei mai potriviți pentru ține sunt cerceii candelabru sau lacrimă. În general, alege cerceii mai largi în partea de jos decât în partea de sus, pentru a completă și armoniza partea inferioară a fetei. Astfel chipul tău va avea un aer echilibrat și plăcut.

Cercei pentru față în formă de diamant 

Persoanele cu bărbia lată, care au fruntea și linia maxilarului de lățimi egale, sunt persoanele din categoria celor cu față pătrată sau în formă de diamant. Ele ar trebui să îmblânzească laturile dure ale fetei și să aleagă formele rotunjite pentru cercei. Astfel, pentru persoanele cu față în formă de diamant se recomandă cerceii de dimensiuni medii spre lungi cu forme ovale sau rotunde.

De asemenea, cerceii circulari sau în formă de cerc funcționează foarte bine, îmblânzind mult formele dure ale trăsăturilor. Ele trebuie să evite cerceii cu forme regulate și drepte, țînându-se la distanță de cerceii pătrați, pentru că aceștia ar accentua în mod neplăcut liniile foarte regulate ale feței.

Cercei pentru față lungă

Dacă ai fața lungă și subțire, orientează-te către formele de cercei care subliniază și accentuează lățimea feței și nu lungimea ei. Alege cerceii cu forme rotunde, cercurile cu dimensiuni medii sau mari, cerceii atarnatori cu elemente decorative rotunde, etc.

Aceștia au darul de a face fața ta să pară mai largă și mai plină, creând senzația de echilibru și armonie.

Cum să-ți alegi cerceii în funcție de structura osoasă a feței?

Structura osoasă a fetei este și ea importantă, pentru că ea determina dimensiunea și greutatea cerceilor care ți se potrivesc cel mai bine, astfel:

Structura osoasă mică și delicată – În această categorie se încadrează Meryl Streep, Sharon Stone și Jodi Foster. Acestor persoane li se recomandă modelele de cercei subțiri, fini, plăți și delicați. Se vor evita cerceii de dimensiuni mari sau neregulati care pot strică frumusețea blanda a chipului.

Structura osoasă medie – Aici se încadrează Hatcher, Madonna și Liz Hurley. De dată această se recomandă cerceii cu greutate și mărime medie, evitându-se cerceii de dimensiunile prea mici și delicați, dar și cei foarte mari și plini de zorzoane.

Structura osoasă mare – Aici se încadrează Oprah și Donatella Versace. Pentru acest gen de față sunt foarte potriviți cerceii de dimensiuni mijlocii sau mari, grei și chiar foarte grei. Se vor evita cerceii de dimensiuni mici, delicați, care vor trece aproape neobservați.

Cum să-ți alegi cerceii în funcție de stilul de viață?

Se recomandă să îți alegi cerceii în funcție de activitățile pe care le desfășori, deci în funcție de stilul de viață. Astfel, pentru muncă sau birou, alege modelele mai conservatoare de cercei. Pentru o creștere a autorității, poți opta pentru cerceii clasici de aur. Totodată, evita cerceii mari, mai ale dacă lucrezi în domenii tradiționale și conservatoare cum ar fi finanțele sau dreptul. După muncă, însă, poți purta ceea ce îți place, dar care se potrivește cu forma feței tale. Totuși, pentru activitățile simple, alege modele cât mai simple de cercei.

Cum să-ți alegi cerceii în funcție de personalitate?

Dacă eșți tipul romantic, alege cerceii cu detalii rotunjite și linii curbe. În cazul în care te încadrezi în tipul dramatic, ți se potrivesc cerceii cu margini drepte și forme pătrate, dreptunghiulare sau triunghiulare. Dacă ești tipul artistic, poți opta pentru modelele mai speciale, pline de culoare. În cazul stilului clasic, mergi pe modelele simple și atemporale de cercei, cum ar fi cercurile mici, cerceii nasturi din argint, sau cei cu pui de diamante.