mamaplus

Victoria Roșca, despre sarcină și alăptare: ”A fost cea mai groaznică perioadă din viața mea!”

-
//
22.07.2021

Autoarea vlogului ”Zâmbărele”, Victoria Roșca, l-a adus pe lume pe băiețelul său pe când avea 22 de ani. Deși își iubește foarte mult copilul, Victoria spune că nu-i place să-și amintească de perioada în care era însărcinată și nici de ceea ce a urmat, pentru că a suferit și de depresie postnatală severă. Chiar dacă nu a vorbit niciodată despre acea perioadă din viața sa, Victoria a dat câteva detalii din culise.

„Perioada maternității a fost cea mai groaznică perioadă din viața mea, dacă sincer. Nu m-am iubit niciodată fiind femeie însărcinată. Nu am înțeles nimic. Mă gândeam: „de ce trebuie să trăiesc? Mă umflu ca balonul.” Nu eram deloc melancolică sau sensibilă, eu voiam mai repede să nasc.”, a povestit Victoria Roșca în cadrul podcastului Titania.

Mai mult, ea a mărturisit că a suferit de depresie postnatală și a trecut cu greu peste acea etapă din viața sa.

”Eu nu știam ce să fac la un moment dat. Nu știam cum să reacționez. Aveam niște sentimente ciudate, nu puteam gândi limpede. Mama m-a ajutat și tot ea îmi spunea că instinctul matern va apărea. Nu era însă vorba de asta, eu îmi iubeam copilul, dar eram într-o stare de neputință și nu știam ce să fac. Mie nici procesul alăptării nu mi-a plăcut, pentru că aveam niște dureri... Poate că eram prea tânără atunci, eram anul 4 la facultate...

Am făcut apoi masteratul în psihologie. Depresia mea a durat vreo 7 luni, timp în care eram foarte agresivă, credeam că nimeni nu voia să mă ajute, că toți m-au uitat, nimeni nu mă mai sună... Parcă toată lumea era vinovată că Ovidiu al meu plânge și eu nu dorm noaptea. De fapt, ei nu voiau să deranjeze... Neștiința și nepregătirea te ajung din urmă și ai niște frici nebune pe care eu nici acum nu le-am depășit.”, a mai adăugat autoarea vlogului ”Zâmbărele”.

Victoria spune că mama a fost cea care a ajutat-o să iasă din acest impas, pentru că a îndemnat-o să facă exact ceea ce făcea până la apariția copilului. Peste un an după aceea, lucrurile s-au normalizat, iar masteratul în psihologie i-a fost de un real folos.

Cu toate acestea, Victoria recunoaște că nu-și mai dorește încă un copil, deși fiul său în vârstă de 8 ani îi spune în fiecare zi că vrea un frate sau o soră.

mamaplus