mamaplus

Veronica Ghimp: Când devenim pentru prima dată mame, toate avem niște ”stranietăți”

0
//
28.04.2020

Prezentatoarea TV și bloggerița Veronica Ghimp este trup și suflet dedicată celor două fiice minunate ale sale pe care le adoră foarte mult. Micuța Eva va împlini 4 ani în acest an, iar mezina familiei, Lia, are un anișor.

Și cum se știe bine că maternitatea nu e toată roz și se învață din propria experiență și, de ce nu, greșeli, Veronica spune că dacă în cazul primului copil mămicile tind să fie foarte exemplare, atunci cu al doilea copil lucrurile stau cu totul altfel. În sensul pozitiv, bineînțeles. Mămicile capătă experiență și au o altă viziune asupra multor lucruri ce țin de rutina zilnică. Care sunt acestea, ne spune în continuare Veronica Ghimp.

”Oricât de informate am fi și oricât de mult ni s-ar părea că putem să ne păstrăm calmul orice s-ar întâmpla, tot avem niște “stranietăți” atunci când devenim pentru prima dată mame. Ele vin, probabil, din dorința de a fi cele mai bune pentru copilul nostru! În continuare vă prezint lista cu lucrurile pe care le făceam eu și care acum mă amuză foarte mult!

CĂLCAM FIECARE HĂINUȚĂ A EVEI! (nu pentru aspect, ci pentru igienă)... E adevărat că mie îmi place să calc și atunci aveam suficient timp. Și totuși, acum lucrul acesta mi se pare deplasat! Nu am mai făcut așa cu Lia și parcă e sănătoasă și e totul ok!

mamaplus

ȘTERGEAM PRAFUL CU O CÂRPĂ UMEDĂ ÎN FIECARE ZI! (Acum chiar îmi vine să râd și nu înțeleg de ce o făceam)

NU ÎMI PERMITEAM SĂ MĂ UIT ÎN TELEFON ATUNCI CÂND O ALĂPTAM! Serios! Deci mi se părea că îi voi transmite nu știu ce radiații sau nu știu ce fel de dependență de tehnologii închipuită de mine! Uite așa am scăpat începutul Instagram-ului și acum sunt restanțieră! (glumesc, firește)

NU O LĂSAM PE EVA FĂRĂ ATENȚIA MEA! Asta e chiar o greșeală mare!!! Aveam eu impresia că dacă copilul s-a trezit, mama trebuie sa fie neapărat alături și să se joace cu el, să îl distreze, să îl dezvolte. Că doar nu degeaba sunt în concediu de maternitate! Asta e ok pe de o parte, dar numai dacă e făcut cu măsură! Dacă copilul se joacă singur cu ceva, lasă-l să se joace și să descopere, iar tu folosește acel timp pentru tine, fără a te simți vinovată! (Acum o pot face pe experta)

mamaplus

MĂ INDISPUNEAM DE LA DEZORDINEA DIN CASĂ DIN PERIOADA ÎN CARE ÎNCEPE SCOTOCITUL PRIN SERTARE! Credeam că în casa noastră va fi mereu așa - lucruri împrăștiate peste tot și eu alergând și făcând ordine 24/24. Acum înțeleg că e doar o perioadă care va trece! Mă voi gândi mai târziu la curățenie! (Mă refer la strânsul lucrurilor, nu la dat cu aspiratorul și ștersul prafului! Lucrul acesta trebuie făcut în continuare cu regularitate!)”, a scris Veronica într-o postare pe Instagram.

mamaplus