mamaplus

Valeria Țurcan, cât pe ce să întrerupă alăptatul din cauza COVID-19: ”Am trecut foarte greu de data asta”

-
//
18.01.2022

Deși este mereu activă pe rețelele sociale, împărtășind zilnic cele mai delicioase rețete cu gospodinele care o urmăresc, food bloggerița Valeria Țurcan a cam dispărut din vizorul publicului în ultimele săptămâni. Tânăra mămică a rupt însă tăcerea și a dezvăluit cauza absenței sale din mediul online, mărturisind că a trecut iarăși prin COVID-19, chiar dacă s-a vaccinat în toamna anului trecut. Dacă prima oară s-a infectat în perioada sarcinii și a avut unele simptome evidente și specifice, acum virusul a venit pe neașteptate și a fost într-o formă mai complicată.

”Nu am fost pregătită, am trecut foarte greu de data asta. Prima dată eram însărcinată în săptămâna 36, a fost totul atât de ușor atunci. Am avut febră doar o zi și chiar dacă mi-am pierdut mirosul pentru o lună și jumătate, nu a fost ca acum. Să fac o comparație, prima dată eram lipsită de puteri, iar de data asta am avut alte simptome. Eu băusem cu o zi înainte apă rece cu gheață și credeam că este doar gâtul, apoi am avut și febră – trecută de 39 de grade – dureri de cap, amețeli, mirosul a dispărut, tuse, dureri în piept, inflamația pleoapelor și pierderea glasului”, povestește Valeria Țurcan.

Bloggerița spune că a urmat un tratament simptomatic cu antivirale și vitamine și la un moment dat a fost la un pas de a întrerupe alăptarea.

”Alăptatul nu l-am întrerupt, continuam să alăptez. Saul este bine, toți sunt bine. Saul a avut febră doar într-o dimineață, dar credem că totuși este din cauza apariției dințișorilor. A fost o perioadă când m-am gândit să iau antibiotice, era sub semnul întrebării alăptatul și a fost greu din punct de vedere psihologic.”, a mai adăugat bloggerița.

Valeria Țurcan își îndeamnă urmăritorii să se izoleze încă de la primele simptome, chiar dacă bănuiesc că ar fi o simplă răceală: ”Izolați-vă, pentru că nu știți cum persoana de alături va suporta acest virus.”

Menționăm că fiul food bloggeriței a împlinit un anișor la începutul acestei luni.