mamaplus

O tânără mamă, despre viața cu trei copii: „Am momente când vreau să fug de acasă”

-
//
09.09.2021

Viața de mamă nu este întotdeauna roz, așa cum o vedem la TV sau pe rețelele sociale. Chiar dacă există multă falsitate pe internet, putem observa în ultima vreme că tot mai multe femei aleg să vorbească deschis despre adevăratele trăiri și probleme ale unei mame. Este și cazul Alinei Laufer (38 de ani), mamă a trei copii și soția politicianului și afaceristului român Ilan Laufer. Alina are o fetiță în vârstă de 13 ani din căsnicia anterioară, iar la începutul acestui an a devenit mamă de gemeni. Pe cât de frumoasă a fost vestea asta, pe atât de multe provocări o așteptau.

Alina Laufer i-a născut prematur pe gemenii Davina și Nathaniel, fiind nevoită să stea internată în spital încă 6 săptămâni după nașterea lor. Tânăra mamă a mărturisit recent într-o emisiune televizată că nu totul este atât de ușor precum pare, iar viața cu trei copii este destul de solicitantă.

„Am momente în care vreau să fug de acasă! Mă apucă niște nervi așa și vreau să-mi iau tălpășița, să las totul baltă și să plec! Mi-e rușine de momentele astea. Ilan vine acasă obosit de la serviciu, el e strict și sever în ce privește copiii. Eu îi spun mereu că gemenii au fost cuminți, că sunt bine și poate că nu e chiar așa. Sunt mici minciuni nevinovate. Din șapte zile, patru eu stau cu copiii. Trei zile vine mama pe la mine și mă ajută cu ei”, povestește Alina Laufer.

A doua sarcină nu a venit ușor pentru Alina

Soții au așteptat 8 ani până au devenit părinți și, într-un final, au decis să recurgă la fertilizarea in vitro. Bucuria a fost dublă, atunci când la prima ecografie medicul i-a anunțat că s-au prins ambii embrioni. Chiar dacă în prima parte a sarcinii n-au existat probleme mari și totul a decurs bine, în al treilea trimestru de sarcină au apărut niște complicații, iar într-o bună zi, Alina a fost internată de urgență în spital la Terapie Intensivă. La scurt timp după aceea, la 30 de săptămâni de sarcină, femeia a născut gemenii, care au fost puși imediat în incubator.

38 de zile a stat zi și noapte lângă gemenii săi și i-a vegheat ca să se facă bine. Chiar dacă a trecut prin momente dificile, cert este că acum copiii sunt bine. Alina spune că îi vine greu să se descurce cu trei copii, iar unica salvare este ajutorul mamei.

Cu siguranță, fiecare femeie aflată în aceeași situație ar trebui să apeleze la ajutoare. Tăcerea duce la depresia postnatală și la urmări neplăcute atât pentru mamă cât și pentru bebeluș.

mamaplus