mamaplus

O femeie a născut singură într-o cameră de hotel: ”Am căutat pe internet cum se taie cordonul ombilical”

-
//
15.11.2021

Nașterea este un eveniment unic, cu atât mai mult cu cât are loc într-un mod cu totul neașteptat. Așa s-a întâmplat și pentru o tânără de 22 de ani din SUA, care a aflat că este însărcinată când se afla în trimestrul al treilea.  Primele semne că urmează să nască le-a avut în timpul unui zbor cu avionul. Ce a urmat după aceea e incredibil, dar adevărat.

În anul 2018, femeia care a născut într-o cameră de hotel ajutându-se de tutoriale de pe YouTube, aflase că este însărcinată când era în al treilea trimestru. Într-un interviu pentru „SELF”, Tia Freeman (din Nashville, SUA), a spus că și-a dat seama că abdomenul ei se rotunjise undeva la jumătatea lunii ianuarie. Întrucât nu luase mult în greutate și știa că nu mai făcut la fel de multă mișcare ca de obicei, a crezut că abdomenul ei își schimbase forma ca urmare a lipsei exercițiilor fizice: 

„A fost primul indiciu că aș fi putut fi însărcinată. Nici nu începusem să îmi dau seama că am luat în greutate până în decembrie, dar pentru că nu mai făcusem mișcare de mult timp m-am gândit că nu era ceva neobișnuit și nu m-am mai gândit la asta.”

Întrucât intenționa să meargă să-și viziteze cea mai bună prietenă în Germania, Tia nu a vrut să renunțe la biletele de avion achiziționate, așa că la începutul lunii martie 2018 a luat un avion din Atlanta cu escală la Istanbul. 

Primele semne ale nașterii au apărut în avion

Pe parcursul călătoriei spre Istanbul, tânăra a început să se simtă rău, să aibă crampe, dar a pus aceste stări pe seama faptului că mâncase somon în avion. În interviul acordat „SELF”, a spus că: „Credeam că era toxiinfecție alimentară. Dar durea foarte tare...”.

După ce avionul a aterizat pentru o escală în Istanbul de 17 ore, starea ei s-a agravat și și-a dat seama că era pe punctul să nască. Într-o postare de pe Twitter, a povestit că intenția ei principală a fost să nu ajungă să nască în aeroport, dorindu-și să reușească să meargă la un hotel din Istanbul. Și-a îndeplinit scopul, a ajuns la hotel și acolo și-a născut fiul, singură, ajutându-se de mai multe tutoriale de pe YouTube. 

Și-a adus pe lume fiul într-o cameră de hotel din Istanbul

Ajunsă în Turcia, Tia Freeman a relatat, pentru sursa citată, că și-a dat seama că putea da peste numeroase persoane cu care nu s-ar fi înțeles în engleză, că ar fi durat prea mult până ar fi apelat la numărul de urgență de acolo, nu știa nici cum avea să se descurce cu asigurarea ei medicală și din acest motiv a decis să-și aducă pe lume copilul în camera dintr-un hotel din Istanbul:

„...Nu știam numărul de urgență de acolo, cum asigurarea mea funcționa în străinătate, iar faptul că bebelușul meu avea să se nască în curând, toate acestea m-au făcut să iau hotărârea de a naște la hotel...”

În camera de hotel s-a apucat să caute rapid pe internet în funcție de cuvintele-cheie „cum să naști un copil” și a găsit un tutorial. Între timp, s-a dus în baie, a umplut cada pe jumătate. S-a așezat în cadă, sprijinindu-se de perete și s-a străduit să urmeze indicațiile de pe tutoriale în privința modalității în care era cel mai bine să procedeze când avea contracții.  

Printr-o postare pe Twitter, Tia a explicat că a procedat în felul următor: „Pe internet se spunea că nu trebuie să începi să împingi până când contracțiile nu sunt la 2 minute între ele...Nu trebuie să te epuizezi prea devreme și să nu mai ai energie când copiii sunt gata să vină, știai asta?”

După ce a împins de 5-6 ori, fiul ei s-a născut. Și-a dat seama că nu știa cum să procedeze pentru îndepărtarea placentei și pentru tăierea cordonului ombilical. A efectuat o nouă căutare pe Google și a găsit un articol în care se spunea că erau necesare o foarfecă și cleme, dar nu avea în camera de hotel așa ceva. A găsit această soluție: s-a folosit de cana electrică pentru a steriliza șiretul de la pantofii ei și briceagul de buzunar. Așa a putut să îndepărteze placenta și cordonul ombilical. După aceea a mers să curețe baia și s-a culcat alături de fiul ei.

Nu a mai ajuns la destinație după naștere

Femeia care a născut singură într-o cameră de hotel ajutându-se de tutoriale de pe YouTube nu s-a dus la spital cu bebelușul. Ea intenționa să-și continue călătoria, dar nu a mai avut cum să ajungă la prietena ei, în Germania.

Pentru „SELF”, proaspăta mămică a dezvăluit că inițial autoritățile din aeroportul din Istanbul nu au crezut ce s-a întâmplat, considerând că aceasta intenționa de fapt să răpească un copil. Abia după ce s-au lămurit care era situația, au trimis-o la un control medical:

„...Nu aveam nici haine de bebeluș, i-am făcut eu ceva dintr-o bluză a mea albastră...În fine, au crezut că probabil sunt un traficant care încearcă să răpească un bebeluș. Așa că au sunat la vamă, au chemat poliția, un doctor și o asistentă medicală (ca să mă verifice dacă într-adevăr am născut)... Am fost bombardată cu întrebări, dar în final am dovedit că nu eram un traficant...”.

Ulterior, Tia a sunat la Ambasada SUA din Turcia, iar personalul din aeroport i-a sugerat să-i dea băiețelul ei și un nume de origine turcă. S-a întâmplat așa, numele acestuia fiind Xavier Ata Freeman.

Ajunsă la ambasadă, mama a completat o cerere pentru un certificat de naștere și pentru un pașaport pentru bebeluș. Întrucât medicii i-au recomandat să nu călătorească deocamdată cu copilul, cei doi au mai rămas în Istanbul încă două săptămâni. Tia a ținut să precizeze, pentru „SELF”, că a fost ajutată să mai stea acolo de către linia aeriană turcă aleasă de ea pentru a călători și că timpul petrecut acolo a ajutat-o să se atașeze mai mult de fiul ei: „Cred că timpul petrecut în Turcia ne-a ajutat într-adevăr să se creeze o legătură între noi. Ne-am putut cunoaște mai bine în fiecare zi.”

În finalul intervenției sale pentru sursa citată anterior, mama a ținut să declare că: „Nu aș înlocui cu nimic această experiență. Să fiu mamă implică provocări, dar când mă uit la el am o satisfacție enormă.” 

mamaplus