mamaplus

O bloggeriță a răbufnit: ”Mă enervează multe lucruri la copilul meu, dincolo de zâmbet și îngăduință”

0
//
03.03.2020

În viața fiecărei mămici există momente în care ”și-ar trimite copilul într-o călătorie în jurul lumii, cât mai departe”, doar ca să-și ia un răgaz sau o pauză scurtă de la rutina zilnică și toate capriciile celui mic. Bloggerița și mămica unui băiețel, Roxana Trandafir, traversează această perioadă complicată și și-a împărtășit experiența cu alte mămici pe blogul său.

”Sunt câteva lucruri care mă enervează la copilul meu, dar încerc să îl privesc cu îngăduinţă şi răbdare chiar şi în momentele care mă calcă pe nervii. Motivul e simplu, Nu intenţionez să creez o dispută, ci să restabilesc comunicarea apoi să aflăm amândoi o soluţie.

Deci dincolo de zâmbet şi îngăduinţă, ce mă enervează la copilul meu?

Mă enervează că are senzaţia că le ştie pe toate, dar pe toate, la orice amănunt sau lucru răspunsul lui e imperativ şi scurt „Ştiu!” nu prea acceptă să-i mai arăt ceva nou şi nici să-i aduc la cunoştinţă amănunte.

Se plictiseşte repede, prea repede de orice jucărie. O vrea, o cumpăr, se joacă de maxim două ori şi o uită în sacul cu jucării. Dacă îi amintesc despre ea îmi spune că l-a plictisit şi de vreau îmi dă voie să mă joc eu cu ea. 

Nu are răbdare. Nu are răbdare DELOC! O secundă de îngăduinţă dacă îi ceri începe să tropăie şi să pufăie şi să vorbească fără oprire. Am încercat să corectez acest comportament trimiţându-l să stea la rând ca să cumpere pâine. 

Nu doarme fără mine, asta e consecinţa faptului că la vârsta de 3 săptămâni ne-am mutat în chirie fără pătuţ şi l-am culcat între noi. Atât i-a trebuit. Acum nu închide ochii fără mine nici cu plecăciuni. Pot să îi promit că vin repede, că doarme cu taică-su, că am treabă, nu doarme fără mine. Într-o noapte, când scriam şi speram că am dobândit o victorie, m-am trezit cu el în uşa chemându-mă. Era ora 2.14 minute.

Copiază prea uşor comportamentele negative ale celorlalţi şi dacă mă găsesc să îi atrag atenţia îmi rânjeşte superior.

Mă scoate din minţi când după 3 ore în parc el face o criză ca să mai rămână.

Nu vrea să mănânce şi căscă ochii pe pereţi,
apoi după ce am strâns masa strigă că îi e foame şi noi am mâncat deja.

Vrea să obţină totul pe loc.

Nu vrea să tacă chiar şi atunci când se trezeşte vorbind.

Se enervează dacă nu îi acorzi toată atenţia. Toată atenţia!

E încăpăţânat şi vrea cu orice preţ să nu mă amestec în treaba lui.

Îşi doreşte o soră şi mă întreabă zilnic, dar zilnic dacă am rămas gravidă.

Strigă în gura mare în faţa prietenilor orice secret am avea de păstrat.

Vrea tot timpul să meargă la petreceri. Nu ştiu cu cine o semăna, eu şi taică-su le urăm.

A început să ridice tonul când vede că nu i-am înţeles dorinţa. 

Mă enervează la copilul meu şi că nu vrea altă poziţie în grup decât cea de lider, asta nu e rău, însă ar trebui să o fie cel mai bun pentru a o avea.

Îmi vine să plec pe marte când îl văd cum trage de timp când vine vorba de plecatul la grădiniţă. Atunci îi e sete, vrea la baie, i-a intrat ceva în ochi şi nu îi mai vin pantofii.

Mă enervează şi că nu vrea să mă lase să scriu deşi i-am explicat şi ras explicat că nu stau în fața laptopului de prisos.

În rest nu mă enervează deloc, am copilul pe care mi l-am dorit. Nu aş vrea să schimb nimic la el.”, mai spune bloggerița Roxana Trandafir.