Natalia Madan: “Uneori ajungi să-ți fie rușine de propriul corp”

Natalia Madan: “Uneori ajungi să-ți fie rușine de propriul corp”

-
//
19.06.2018

Într-o postare pe facebook, bloggerița Natalia Madan a vorbit despre mămicile care ajung să se rușineze cu propriul corp din cauza standardelor impuse de societate.

Natalia Madan: “Uneori ajungi să-ți fie rușine de propriul corp”

“Astăzi aș vrea să abordez un subiect care e un tabu în lumea mamelor. Un subiect pe care încercăm să-l ținem în secret.

Este vorba despre corpul postpartum și anume - abdomenul, în special în urma unei operații prin cezariană. Nu, nu acel abdomen în primul an de după naștere, ci unul care se menține ani de zile, în pofida sportului, manipulărilor și a dietelor stricte.

În Social Media vedem doar corpuri super sexy a mamelor cu abdomen plat și tonifiat, arătând ca la 20 de ani. A și devenit un standard cum să arate o mamă după ce a născut un copil sau 3. Eu chiar ador să le admir. Însă majoritatea mamelor se confruntă cu o altă realitate și din păcate, urmărind “standardele” ajung să aibă frustrări și ură față de propriul corp.

Abdomenul meu arată similar cu cel din imagine, sunt după 2 nașteri prin cezariană, cu o diastază dezvoltată - însă învăț să-mi accept corpul care a dat naștere acestor doi omuleți extraordinari. Până să devin mamă, am avut cel mai plat abdomen și niciun gram de grăsime - de aia îmi e mai greu să mă resemnez. Evident, auto-acceptarea nu este deloc ușoară, și tot lupți cu el, încerci să-l schimbi și uneori ajungi să-ți fie rușine de propriul corp. Aceste stări sunt inevitabile.

Dar nu toate avem parte de gene și țesuturi bune. Și unele (sau multe) ajungem să avem așa o burtică după naștere prin cezariană. Nu întotdeauna sportul aduce rezultate dorite și rareori se ajunge la abdomenul pre-partum.

De aceea, scumpe mame sau mame în devenire, fiecare corp este individual, este important să învățăm să-l iubim, să avem grijă de el, să nu neglijăm nici sportul și nici alimentația echilibrată. Sunt mame, care având o astfel de burtică, au reușit prin sport să scape de “șorțulet”, altele au recurs la operație, dar unele pur și simplu l-au acceptat și-l iubesc.

Deci, suntem gata să vorbim deschis despre acest subiect?

PS1: am urmărit această mămică pe Instagram - incredibil cât curaj are să vorbească despre corpul ei deschis și să arate poze reale despre un alt corp postpartum.”

Natalia Madan: “Uneori ajungi să-ți fie rușine de propriul corp”

Sursa: facebook/ Planeta Mami