mamaplus

Natalia Efros, despre lupta sa cu COVID-19: ”Am făcut tratament alăptând și stând cu copiii alături”

0
//
23.09.2020

Bloggerița și mama a trei copii Natalia Efros și-a povestit experiența pe care a trăit-o pe propria piele în luna august, timp de 20 de zile. Vestea că era confirmată pozitiv la COVID-19 a venit la doar două luni de la nașterea mezinului său. Din acest motiv, ea a urmat un tratament personalizat care i-a permis să nu întrerupă alăptarea la sân. Așa cum s-a întâmplat la majoritatea pacienților, primele simptome de boală au fost pierderea gustului și a mirosului. Starea febrilă a apărut abia în a noua zi de autoizolare. Natalia spune că cel mai mult și-a dorit să-și vadă copiii și rudele în siguranță.

”La început parcă mă zgârîia ușor în gât, apoi nasul devenise iritat, înfundat, chiar dacă respiram parcă prin el, aveam senzația că e ca o dinamită gata să explodeze. La 4 zile după aceste simptome a dispărut mirosul și gustul. Hopaa! Se pare că e COVID, supravegheată de medicul de familie, alaptând și stând cu copiii alături am început să fac tratament. Pentru că soțul meu nu avea simptome ne-am izolat unul de celălalt. Copiii mai mari nu au manifestat simptome, doar fetița mea un pic de deranj gastro-intenstinal. În schimb bebe a făcut febra 38.2, apoi cîteva zile la rând în scădere până a dispărut.”, povestește Natalia Efros pe pagina sa de Facebook.

Pentru că în perioada tratamentului a continuat să alăpteze la sân, singurul medicament prescris de medic a fost Viusid. Femeia mai povestește că primele semne de febră le-a simțit abia în a noua zi.

”Surpiză, la ziua a noua a apărut febra, nu foarte înaltă, 37.5, dar extrem de chinuitoare, este o febră sfredelitoare, te epuizează, ba chiar te deprimă. La a 9-a zi devenisem oficial pasibilă pentru test, așa că am făcut „o poză” la plămâni și am dat test, poza a scos „în lumină” o pneumonie bilaterală, ușurică, dar bilaterală. Iar seara, pe la 21.00 am primit confirmarea: POZITIV. Numai eu știu cât de pozitiv mi-a săltat inima din piept și chiar dacă presupuneam că așa va fi am tras un bocet de zile mari. Am început maratonul de tratament serios dar delicat, ca să pot alapta în continuare. Medicul meu de familie, un om extrem de răbdător la toate mesajele, apelurile, întrebările mele stupide, dna Olga Golubas, mi-a personalizat tratamentul pornind de la faptul că în iunie născusem și că bebe trebuia menținut la sân.”, mai mărturisește Natalia Efros.

Femeia mai spune că în perioada de tratament și luptă contra cronometru cu virusul  activ și-a dat seama de foarte multe lucruri pe care în graba zilnică nu le observase anterior.

”Cred că cele 20 de zile de virus activ m-au făcut să mă rog cel mai mult în 2020, m-au făcut să îmi reconfirm cât de mici și neputincioși suntem, cât de neajutorați și cât de picat e sistemul nostru medical, care la fel ca și mine este speriat în fața acestui virus. Da, uitasem să zic, COVID-ul te bagă într-o stare de disperare, probabil mai mult din cauza acestui război informațional care e în jurul lui, aici jurnaliștii au făcut o treabă „minunată”, pentru că pe lângă informarea asta la minut, se face un mare deserviciu societății, se crează o bulă de disperare, de frică. Ei bine, contra argumentul ar fi masa de lume care nu crede în virus, pentru ei se face asta, dar am înțeles că această categorie de oameni este pur si simplu iresponsabilă și incapabilă să asimileze informații, cât de fioroase nu ar fi ele.”, a mai adăugat Natalia.