mamaplus

Momente de coșmar pentru bloggerița Marina Ignat. Ce s-a întâmplat cu fetița ei

-
//
12.04.2022

Bloggerița Marina Ignat și fiica ei în vârstă de aproximativ 8 luni au ajuns de urgență la spital la sfârșitul lunii martie, după ce micuța a căzut din pat și s-a lovit puternic în zona capului. O clipă de neatenție a transformat următoarele două săptămâni într-un adevărat coșmar pentru proaspăta mămică, întrucât micuța a suferit câteva complicații și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală. Marina spune că a avut parte de momente greu de descris și a decis să-și împărtășească experiența cu alte mămici, întrucât sănătatea copiilor este extrem de prețioasă.

”30 martie, ora 21.40, noi îi făcusem Emmei toate procedurile, iar eu am plecat la bucătărie să beau apă și deja să vin să o alăptez și să o culc. Emma era pe patul nostru, Dima a rămas lângă ea. Eu beau apă și la un moment dat simt un nod în gât, simt că nu pot înghiți și mă înec, am început să tușesc și nu aveam aer. Dima mă strigă, eu nu pot răspunde, el se uita că fata stă pe burtică, calculează că are undeva 3 rostogoliri în dreapta și 3 în stânga ca să cadă de pe pat și din caz de ceva, reușește să o prindă. Face un pas din cameră să vadă ce-i cu mine, dar nu scapă ochii de pe ea. Doar și-a întors privirea în bucătărie și boom! Emma s-a împins în spate cu mânuțele, a dat în urmă și a căzut jos. Acel ”boom„ îmi stă până acum în cap.”, povestește tânăra mămică.

Cei doi au solicitat de urgență ambulanța, după care au ajuns la spital cu fetița, unde au aflat în urma investigațiilor medicale că micuța suferise o comoție cerebrală, iar craniul ei era spart în două părți. Marina spune că i-a căzut atunci cerul în cap și a urmat fără somn, în care micuța scotea scâncete de durere.

”I se umflase căpușorul în două părți, avea cheaguri de sânge sub piele, tot mai mult creșteau. Eu abia așteptam să ne consulte un medic. Dimineața mi s-a spus ”Să fi fost un adult exact în situația ei, era deja în comă. Atunci am înțeles că nu mi-a fost niciodată frică de moarte, până nu am dat viață.”„, își amintește bloggerița.

mamaplus

Micuța Emma a avut nevoie de o intervenție chirurgicală pentru înlăturarea sângelui acumulat sub piele, însă imediat după aceea a început să-i crească febra și avea hemoglobina scăzută. La scurt timp, sângele a început să se acumuleze din nou în același loc și a fost nevoie de medicație suplimentară pentru a opri hemoragia. Marina spune că atât ea cât și fetița au trecut prin momente de coșmar, inclusiv din cauza unei greșeli comise de o asistentă medicală.

”Emmei din greșeală i-au administrat supradozaj de fier. În loc de 2 ml i-au pus 10 ml, i-am dat 7 ml, m-am oprit și m-am dus să concretizez, când colo sora medicală s-a încurcat. Slavă Domnului, nu au fost consecințe.”, mai povestește bloggerița.

mamaplus

Din fericire, fetița se simte acum mai bine, sângele s-a reabsorbit, iar hemoglobina a început să crească. Cu toate acestea, Emma va avea nevoie de o perioadă lungă de reabilitare.

”Acum trebuie să o restabilim prin suplimente de fier și deja tratament acasă timp de o lună. Craniul se va reface timp de 3-6 luni. Am stat 2 luni în spital dar nu aproape 2 săptămâni. Așa o senzație că am ieșit din pușcărie. Nici nu am văzut cum au început a înflori copacii.

Am realizat că cea mai mare satisfacție e sănătatea. Dacă până acum mă plimbam prin parc, iar când stăteam mai mult în casă spuneam ”m-am săturat de rutină„, acum am înțeles că voi fi cea mai fericită să mă plimb în parc, doar în casă, dar copilul și familia să-mi fie sănătoasă”, a încheiat bloggerița Marina Ignat.

mamaplus