mamaplus

Mila Kunis și 6 adevăruri din viața ei de mamă: ”Copiii sunt mici teroriști! Nu încerca să negociezi cu ei”

-
//
20.10.2021

Celebra actriță Mila Kunis (38 de ani) poate primi la un moment dat un trofeu pentru reușitele și nereușitele sale în rol de mamă. Are doi copii activi și năzbâtioși - Isabelle (6 ani) și Dimitri (4 ani) – și cu certitudine are ce povesti la capitolul boacăne, năzdrăvănii, dar și eșecuri părintești pe care și le asumă în totalitate.

Prima avertizare pentru cei care își doresc copii

”Copiii sunt mici ”teroriști”. Nu negocia cu ei, pentru că nu rezolvi nimic cu asta!”, spune Mila Kunis.

Cel mai mare eșec din experiența de mamă

”Am o mică istorioară care ar putea să-mi creeze niște probleme, dar vă povestesc. La grădinița pe care o frecventează fiica mea este un copil care nu este atât de drăguț și la un moment dat a împins-o cu putere. Ea a venit la mine și mi-a povestit cum s-a întâmplat totată acțiunea, la care eu am reacționat instinctiv: ”L-ai împins și tu înapoi?”. Bineînțeles că mi-a răspuns cu un ”Nu” ferm. Atunci eu i-am zis că dacă se mai repetă situația, să răspundă cu aceeași monedă: ”Îl împingi înapoi și îi spui: Nu, mulțumesc! și pleci imediat de acolo”. Când mi-am întors privirea spre Ashton, am văzut atunci disperarea pe fața lui. Am mai adăugat atunci la cele spuse mai devreme: ”Trebuie să te aperi și să spui: ”Nu, mulțumesc!” Să nu-l împingi din leagăn, de pe tobogan sau de pe scară, dar exact așa cum te-a împins el.” Asta numesc eu un eșec de mamă.”

S-ar putea să te intereseze și articolul: Mila Kunis și Ashton Kutcher spun că nu-și spală copiii în fiecare zi: ”Îi spălăm doar dacă sunt murdari”

Lecția cea mai importantă însușită în perioada maternității

”Surprizător, nu poți să-i minți pe copiii tăi, mai ales când sunt doi la număr. Chiar dacă uneori apare tentația să-i spui unuia dintre ei un secret sau o minciună aparent inofensivă și îl avertizezi: ”Nu-i spune fratelui tău despre asta și primești o înghețată în schimb„. Aceste momente îi învață pe cei mici că este în regulă să mintă, ceea ce nu vreau să se întâmple. Chiar dacă este greu să nu fac asta, încerc din răsputeri să-mi controlez instinctele aparent nevinovate.”

Care este cea mai mare minciună spusă vreodată copiilor

”Nu-mi pot minți copiii, pentru că sunt doi la număr! Pe scară largă, cele mai mari minciuni ar fi Zâna Măseluță, Santa Claus... Ar mai trebui să continui? Să-i cresc doar ca să le frâng inimioarele?”

Trăsături pe care copiii le-au moștenit de la mama

”Oh, fetița mea e copia mea. Este independentă, curajoasă și inteligentă. Sunt niște trăsături minunate pentru un adult, dar în același timp pot fi o sarcină grea pentru un copil. Îmi seamănă mult. Are zeci de răspunsuri la o singură întrebare și are mereu dreptate.”

Cel mai ciudat moment trăit alături de copii

”Încercam să-l chem pe fiul meu la masă și la un moment dat s-a uitat îndurerat la mine și mi-a spus: ”Mami, mereu îmi spui că oamenii preferă lucruri diferite și asta e absolut OK. Păi uite că nu-mi place mâncarea asta și asta e absolut OK.” Ceea ce mi-a spus el atunci era purul adevăr și chiar i-am dat dreptate, pentru că într-adevăr oamenii au gusturi diferite. A fost o replică frumoasă pentru un copil de 4 ani.

S-ar putea să te intereseze și articolul:  Mila Kunis recunoaște că uită uneori să-și hrănească cei doi copii