Dana Rogoz nu le poate înțelege pe mamele care pun întrebări agresive altor mame. Ea face referire la cazul Andreei Bălan, care, din motive de sănătate, a stat o săptămână internată în spital, a suferit mai multe intervenții chirurgicale și, drept urmare, nu și-a putut alăpta cea de-a doua fetiță. 

mamaplus

Iată ce scrie actrița pe blogul său:

„Am intrat aseară pe contul de Instagram al Andreei Bălan și am citit o parte din comentarii. Așa am descoperit că există mai multe femei care vor să știe dacă Andreea alăptează. Sunt, desigur, îngrijorate. Ele știu că alăptarea e cea mai bună în primele zile de viață, atât pentru nou-născut, cât și pentru mamă. Doar că aceste femei par să omită esențialul: starea de sănătate a Andreei. Când știi că femeia era să moară la naștere, când știi că în ultimele zile a mai trecut prin încă 2 operații importante și că a stat săraca mai mult pe la terapie intensivă, decât pe acasă, pe tine te interesează dacă alăptează sau nu?!?!? Nu înțeleg unde e limita! Chiar nu își dau seama cât de ridicolă e întrebarea în context?

La insistențele lor, Andreea ajunge să se și scuze, explicându-le că "a pierdut laptele de la supărare și că, oricum, ia multe medicamente în această perioada…"

"Să știi că există antibiotice și pentru perioada alăptării" intervine o binevoitoare mamă, care le-ar sugera medicilor Andreei ce antiobiotice să ia, să nu cumva să afecteze alăptarea. Căci alăptarea e mai importantă și decât viața Andreei.

"Off, îmi pare rău că nu alăptezi", îi spune o altă mamă. Nu mai bine ar fi fost un "Îmi pare bine că ai trecut peste acest moment greu al vieții tale. Suntem aici să te susținem."?!?

Ne-am obișnuit că atunci când o femeie anunță fericită că a născut, să citim întrebările altor mame legate de alăptare. "Alaptezi?" intră clar în top 3 întrebări post-partum.  Sunt multe alte întrebări pe care i le poți adresa unei proaspete mame, care ar putea conta: "Cum ești? Cum te simți?, Ce emoții te încearcă?, Ai întrebări, ai nevoie de vreo sugestie ori pur și simplu ai chef să stai de vorbă cu cineva? Știi numărul meu și mă poți suna la orice ora."

Și scrie asta o mamă care a alăptat până la 1 an și 3 luni, dar care nu a transformat alăptarea nici într-un act de bravură, nici într-o obsesie. Sănătate multă, Andreea.