mamaplus

Marina Cârnaț se pregătește de a opta naștere: ”Îi voi da suzeta încă din prima zi„

-
//
22.06.2021

Mama a șapte copii, Marina Cârnaț, este pregătită să-l aducă pe lume și pe al optulea copil. Chiar dacă a ales deja un nume pentru el sau ea, tânăra mămică nu a dezvăluit detalii despre sexul bebelușului din burtică. În timp ce le arăta urmăritorilor săi cum își pregătește bagajul pentru maternitate, Marina a menționat că le-a dat copiilor săi suzeta încă din prima zi de la naștere. Ea spune că astfel, bebelușul se obișnuiește mai ușor cu acest accesoriu.

”Pentru mine și pentru ei este mai ușor să se mângâie cu instinctul de a suge des, să le dau suzeta din prima zi. Cu cât mai târziu o introduc, cu atât mai greu se obișnuiesc. Unii copii ai mei nu au luat-o deloc. Nu am insistat. Mi-a fost mai dificil să-i adorm, să le fac regim, etc. Îi dezvăț până la un an, tai capătul la suzetă cu foarfeca...”, mărturisește Marina Cârnaț.

Cu toate acestea, potrivit Academiei Americane de Pediatrie, o proaspătă mămică ar trebui să îi ofere bebelușului suzeta abia după ce micuțul stăpânește tehnica hrănirii de la sân – de obicei, între trei și patru săptămâni. Singurul scop al unei suzete este de a satisface nevoia naturală de a suge a bebelușului, în afara momentelor de alăptare la sân sau de hrănire cu biberonul.

Marina a mai menționat că, în cazul celor șapte copii ai săi, nu a observat efecte adverse asupra danturii după utilizarea suzetei.

mamaplus

Bineînțeles, așa cum fiecare bebeluș este diferit, regulile se aplică în funcție de caz și situație și doar mamele sunt în măsură să ia anumite decizii.