mamaplus

Lili Sandu, despre primii ani după naștere: ”Relația de cuplu nu mai există, e absentă”

-
//
22.06.2022

Actrița Lili Sandu a făcut vâlvă în presă acum o lună, după ce a recunoscut într-un interviu că după naștere și-a găsit refugiul în alcool. Vedeta din România a devenit mamă pentru prima oară acum aproximativ doi ani, iar de atunci a trecut prin tot felul de stări pe care doar o mamă le-ar putea înțelege. Depresia postpartum nu a lăsat-o să se bucure în totalitate de noul rol din viața ei și atunci ea a căutat diverse soluții pentru a se ”detașa” de aceste stări insuportabile.

Invitată în cadrul podcastului lui Cătălin Măruță, Lili Sandu a făcut câteva precizări referitor la perioada de după nașterea copilului, vorbind și despre relația cu soțul său.

"Relația de cuplu nu mai există, e absentă, pentru că copilul e pe primul loc, iar tu ca femeie te duci undeva jos și aștepți ca lucrurile să se întoarcă la normal. Nu ai timp de nimic și faptul că am declarat că mă spălam la două săptămâni pe păr e real, efectiv uitam, nu aveam energie. Nu știu cum reușeau alte mămici, vedeam pe Instagram. (...)

Se spune că în primul an de maternitate apare ruptura în cuplu, care poate duce apoi la divorț. Unii bărbați înțeleg, alții nu, dar e și copilul tău, nu doar al ei. Au fost multe momente în care ne-am certat, pentru că eram atât de dezechilibrată și irascibilă. Eu înainte dormeam cum trebuie, eram ordonată cu viața mea, mâncam foarte bine. Când a venit copilul, m-am dat peste cap... haos. Mă uitam în oglindă și nu mai vedeam nimic, era doar o femeie încercănată, care voia să facă ce e bine pentru copilul ei”, a mai spus aceasta.”, a povestit Lili Sandu.

Cât despre perioada în care a găsit refugiu în alcool, actrița mărturisește că presa a cam exagerat, pentru că în acea perioadă era o mămică foarte responsabilă și își alăpta copilul la sân.

"Eu mi-am alăptat copilul până la un an şi patru luni, deci clar nu aveam cum să dau pe gât sticlele, când alăptam! Dar, într-adevăr, stările pe care le-am avut în primul an de maternitate au fost atât de diferite şi a fost un carusel de emoții despre care eu nu ştiam.

A fost foarte dificil să înțeleg stările prin care treceam, pentru că exista epuizare fizică, epuizare mentală, pentru că de multe ori nu ştiam dacă fac bine ce fac şi, mai mult decât atât, atât de mult mi-am dorit copilul ăsta, încât în momentul în care am început să am stările respective (...) stăteam şi mă gândeam că n-am dreptul să simt lucrurile astea”, a precizat Lili Sandu.