mamaplus

Lili Lozan, despre afecțiunea de dinaintea sarcinii: ”Copilul nu a venit așa ușor cum vine la alții”

-
//
30.05.2022

La 33 de ani, prezentatoarea TV Lili Lozan a devenit mamă pentru prima oară, fiind unul din cele mai emoționante și copleșitoare evenimente din viața sa. Micuțul Adrian a venit ca o minune în viața ei, mai ales că a aflat că este însărcinată cu o zi înainte de ziua ei de naștere. Lili Lozan mărturisește că sarcina a venit după patru ani de așteptări, iar când s-a întâmplat minunea, a ținut totul în taină pentru că... fericirea iubește liniștea. Deși nu a deschis niciodată aceste paranteze, jurnalista a vorbit în premieră despre afecțiunea care i-a dat bătăi de cap înainte de sarcină.

”Sunt diferite probleme medicale, sunt unele pe care nu le vezi în analize sau la ecografie, dar să știți că există endometrioză și eu de ea am aflat foarte târziu și le mulțumesc foarte mult medicilor. La unii se tratează, la alții nu. La unii este cumva în regresie, la alții nu. Nu vreau să intru în detalii... Am înțeles că în Statele Unite ale Americii, dacă un cuplu nu poate concepe copii timp de doi ani, li se indică să facă laparoscopie – o intervenție cu anestezie generală, în care să vadă dacă e endometrioză sau nu. Sunt niște mici răutăți care complică un pic existența.”, mărturisește Lili Lozan în cel mai nou interviu „Sincer cu tine”.

Endometrioza este afecțiunea de care suferă 1 din 10 femei din lume și presupune creșterea excesivă a endometrului, țesutul care căptușește uterul, în locuri anormale. În cele mai multe cazuri, endometrioza implică ovarele, trompele uterine, vaginul și membrana care acoperă pelvisul. 

Lili Lozan vrea să atenționeze astfel femeile care nu reușesc să obțină o sarcină, îndemnându-le să facă investigații medicale mai amănunțite, pentru un diagnostic exact. Ea spune însă că nu a apelat la o intervenție chirurgicală.

”Eu întotdeauna am crezut în Dumnezeu și acum stau și mă gândesc că așa a fost să fie. Odată cu copilul, vin foarte mari provocări. La 29 sau la 30 de ani eu nu eram pregătită să fiu mamă, adică nu avea să am atât de multă răbdare, să fiu atât de echilibrată. Copilul chiar vine atunci când vine și e bine că acum există posibilitățile medicale să te monitorizezi, să faci tot felul de analize, să bei suplimente, să eviți tot felul de alimente care îți fac foarte rău și să îți echilibrezi regimul alimentar.”, susține prezentatoarea TV.

Totodată, Lili Lozan a mărturisit foarte subtil că își mai dorește un copil, iar dacă se va întâmpla minunea, va fi mult mai relaxată.

”Abia aștept a doua sarcină, pentru că în prima sarcină mi-a fost frică să mă bucur. Voiam să văd copilul, că este bine, că-l nasc, că are toate degețelele, că este ok. Aveam foarte mari emoții. A fost o perioadă în care nu a venit copilul atât de ușor cum vin la alții și aveam emoții să mă bucur.”, a mai adăugat Lili Lozan.

Menționăm că fiul ei, Adrian jr., va împlini doi anișori în data de 3 iunie.

mamaplus