mamaplus

La 8 luni de sarcină, Valeria Țurcan s-a infectat cu COVID-19. Cum se simte la moment?

-
//
10.12.2020

Deși este foarte activă pe rețelele sociale, autoarea blogului culinar ”Valerie’s Food” a cam dispărut în ultimele zile, ridicând multe semne de întrebare în rândul urmăritorilor săi. Valeria Țurcan a decis să spargă tăcerea și a mărturisit că a fost testată pozitiv la COVID-19 și se află de 7 zile în autoizolare alături de partenerul său de viață, Maxim Cerbadji. Fiind în trimestrul trei de sarcină, Valeria a povestit cum se simte la moment și ce simptome a avut în această perioadă.

”De 7 zile facem cunoștință cu un musafir neinvitat de care am fugit foarte mult timp și anume de COVID-19. Mi-a dispărut mirosul, chiar dacă gust am. Niciodată nu am crezut că poate să existe gust fără miros. În primele zile mi-a fost greu și să respir, cu toate că acum în sarcină este acest fenomen, dar a fost ceva mai intens. La început ne-am pus în plan să nu panicăm, așa că suntem destul de calmi.”, povestește Valeria Țurcan.

Bloggerița a mai mărturisit că la început simptomele erau asemănătoare cu o răceală, însă au existat totuși câteva diferențe, cum ar fi durerile severe de spate și de picioare. Încă din momentul în care a simțit că ceva nu este în regulă, a decis să se autoizoleze și, cum se cuvine unei femei pasionate de gătit, a luat cu ea kit-ul de ”supraviețuire”: un nutribullet, spirulina, un tel și uleiul de măsline.

Chiar dacă face o formă ușoară a virusului, Valeria și-a făcut mari griji pentru bebelușul din burtică, ea fiind pe ultima sută de metri cu sarcina.

”Ce ține de sarcină, desigur că suntem un pic alarmați, nu suntem atât de calmi. Doar primesc anticoagulante, sper să fie totul bine. Micuțul este foarte energic. Chiar dacă noi trecem ușor prin acest virus, să nu uităm că el este destul de periculos și trebuie să ne protejăm, să-i protejăm pe cei din jurul nostru.”, a mai adăugat Valeria într-un stories pe Instagram.

Cuplul urmează să mai stea câteva zile în carantină și abia așteaptă să-și reia activitățile.

mamaplus