mamaplus

La 46 de ani - mamă pentru prima dată! Mi s-a spus că nu pot face copii, dar am rămas gravidă la 46 de ani. Cu tripleţi!

-
//
25.01.2021

A fi mamă este una dintre cele mai mari bucurii pentru orice femeie. Georgia Foster însă a avut parte de o bucurie triplă, atunci când a devenit mamă de tripleți la cei 46 de ani ai săi.

Cu mai mulţi ani, Georgia Foster, originară din Melbourne (Australia) a fost diagnosticată cu endometrioză. În urma unor investigaţii mai minuțioase medicii i-au spus că nu poate avea copii din cauza uterului nedezvoltat. Această veste cumplită a făcut-o pe Georgia să ajungă în depresie, pentru că femeia își dorea enorm un copil.


 „Am fost şocată să aflu acest lucru şi faptul că ştiam că nu eram capabilă să am propriii mei copii m-a introdus într-o spirală a depresiei timp de mulţi ani."

Pentru că voia să devină mamă cu orice preț, Georgia s-a gândit să înfieze un micuț, dar procedura s-a dovedit a fi complicată pentru că ea nu era căsătorită și nu avea un angajator.


„Chiar am început să mă interesez despre o adopţie, dar fiind singură şi fiind propriul meu angajat şansele erau destul de mici."


La sfatul unei prietene, femeia a apelat la un alt medic, care i-a confirmat diagnosticul, dar i-a dat, totodată, și o rază de speranță, spunându-i că e posibil să rămână însărcinată.


„Doctorul mi-a confirmat că aveam o formă neobişnuită a uterului, ceea ce însemna că 
o sarcina ar fi fost o provocare, dar mi-a spus că nu era imposibil, întrucât uterul oferea suficient spaţiu pentru un copil."


Întrucât în acea perioadă, Georgia nu avea soț și nu se afla în vreo relație romantică, a hotărât să apeleze la o bancă de spermă. 
La scurt timp, femeia l-a întâlnit pe Ian, cel care urma să-i devină soț, prieten și partener.
Georigia a rămas însărcinată chiar după prima procedură. Din păcate însă, a pierdut sarcina la 8 săptămâni. Următorul tratament l-a început la şase luni după primul.


„Medicul a decis să realizeze un transfer de trei embrioni din cauza vârstei mele pentru a creşte şansele de a rămâne însărcinată. În mod surprinzător, am rămas însărcinată cu trei băieţi."

Sarcina a fost una dificilă, viitoarea mămică fiind nevoită să stea practic tot timpul în pat. Cel mai greu moment a fost cel în care medicul a sfătuit-o să facă  o injecţie pentru ca unul dintre copii să ajungă să fie avortat, astfel încât să nu existe riscul ca acesta să se nască având probleme extrem de grave, cum ar fi paralizie cerebrală.


Georgia și Ian au hotărât să nu asculte sfatul medicului:

„Am decis să nu mi se facă injecţia aceea aproape de cervix întrucât puteam să ajung să îmi pierd toţi cei trei copii şi când am văzut la ecografie că unul dintre ei îşi sugea degetul am spus că aceasta nu era o opţiune pentru mine."

Din fericire, povestea Georgiei a avut un final fericit. Ea reuşit să devină mama a trei băieţi la 46 de ani. Naşterea a avut loc la 34 de săptămâni, prin cezariană, din cauza prezenţei preeclampsiei.

mamaplus