mamaplus

Jurnalista Irina Harea-Mardari: „Oamenii care își fac munca cu pasiune oferă tot ce au mai bun și la stat, și la privat”

-
//
16.10.2019

Pentru mulți părinți înscrierea copilului la o grădiniță poate fi o mare dilemă. Ajungând la această etapă, apar numeroase întrebări și nu poți decide pentru ce tip de instituție preșcolară să optezi, ca micuțul tău să aibă parte de un mediu social favorabil dezvoltării lui. Fie că este vorba despre o grădiniță privată sau una de stat, alegerea aparține fiecărui părinte.

Irina Harea-Mardari a mărturisit, în cel mai recent articol pe blog, că fiica sa Mia, în vârstă de doi ani, merge la o grădiniță de stat, și nu la una privată. Jurnalista este convinsă că alegerea a fost cea mai potrivită, chiar dacă multe mămici au o altă părere despre instituțiile preșcolare de stat.

„Ai dat copilul de doi ani la o grădiniță de stat?

Nu știu dacă face să menționez că, de regulă, întrebarea asta este însoțită de o privire ușor acuzatoare și de un zâmbet ironic în colțul buzelor vopsite. Ceva de genul: las că o să vezi tu degrabă că a fost o idee proastă, mamă degenerată ce ești!

În realitate, în familia noastră niciodată nu s-a pus problema unei altfel de grădinițe. Când încă nu aveam copii știam deja că odorul meu va merge la școli și grădinițe de stat. Pentru că pentru mine și pentru soțul meu asta e în ordine.

De fapt, raționamentul de la baza deciziei este următorul: să evit pe cât posibil globul de cristal.

Nu neg că, probabil, la grădinițele private copiii au parte de o atitudine bună, de tot felul de oportunități, de mai multă atenție. Și asta este ok.

Deși dacă stau să mă gândesc mai bine, bucuria cu care intră fata mea dimineața în grupă și chicoteala cu care i se asociază cuvântul „grădiniță” mă face să cred că nici la stat lucrurile nu stau mai prost.

Totul depinde de oamenii peste care dai. Vă rog să mă credeți pe cuvânt, oamenii care își fac munca cu pasiune oferă tot ce au mai bun și la stat, și la privat. Dacă nu există pasiune și dragoste pentru ceea ce faci, degeaba muncești într-o instituție de prestigiu.”, scrie Irina pe blog.

Citește continuarea AICI!