mamaplus

Imaginea publicată de Dana Rogoz la o săptămână de la naștere. Cum arată vedeta acum

0
//
28.05.2020

La șapte zile de la venirea pe lume a mezinei familiei, Dana Rogoz a publicat pe contul ei de Instagram fotografii înainte și după naștere, impresionându-și admiratoarele.

„Azi Lia Elena a împlinit o săptămână de viață. Ce vârstă frumoasă: o săptămână! Ce zile de fericire pentru familia noastră! Nu îmi lipsește nimic, am tot ce îmi doresc”, a scris Dana în descrierea unui set de imagini.

„Cum poate vă aduceți aminte de la Vlad, în fiecare săptămână am făcut câte o poză cu evoluția burticii de gravidă, apoi o poză la o săptămână după. Am vrut să păstrez tradiția, căci știu cât de mult mă voi bucura de aceste poze cu „Înainte - După” mai târziu”, a adăugat vedeta.

În prima fotografie, actrița apare într-o rochie neagră, mulată, care îi scoate în evidență burtică de gravidă. A doua o surprinde pe Lia lângă pântecul actriței, iar a treia arată silueta Danei la șapte zile după ce a născut.

View this post on Instagram

148/366 Azi Lia Elena a implinit o saptamana de viata. Ce varsta frumoasa: o saptamana! Ce zile de fericire pentru familia noastra! Nu imi lipseste nimic, am tot ce imi doresc. Acum cateva luni ma gandeam cum o sa facem fata singuri situatiei, fara bona, fara bunici, fara alt ajutor. Iar azi ma gandeam ca nu mi-as fi dorit nicio secunda sa fie altcineva in casa cu noi, care sa ma ajute cu fetita. Sunt ca o catelusa, care nu ar lasa pe nimeni sa se apropie de puiul ei. E minunat asa cum s-au asezat toate pana la urma de la sine. Cum poate va aduceti aminte de la Vlad, in fiecare saptamana am facut cate o poza cu evolutia burticii de gravida, apoi o poza la o saptamana dupa. Am vrut sa pastrez traditia, caci stiu cat de mult ma voi bucura de aceste poze cu "Inainte - Dupa" mai tarziu. P.S. Aceasta postare nu este despre kilogramele de dinainte si de dupa nastere. De altfel, nu am vrut sa vorbesc toata sarcina mea despre kilograme, tocmai pentru a evita o presiune suplimentara pe mame cand vine vorba de acest subiect. Si eu mai am kilograme de dat jos, si la mine zona din dreptul operatiei e inca inflamata. Iar faptul ca am o recuperare usoara si ca uterul s-a retras asa (ca la Vlad) tine in primul rand de niste gene bune, de felul meu de a fi. Daca as fi postat aceste poze mai tarziu, as fi trezit probabil banuiala ca m-am infometat, ca am tinut regim (ceea ce nu recomand niciunei mame imediat dupa nastere, mai ales daca alapteaza). Dar pentru ca asa am iesit din maternitate, e clar ca e vorba de... mult noroc. In privat primesc foarte multe intrebari legate de regimul meu in timpul sarcinii si singurele reguli de care am tinut cont au fost: sa nu fac excese, sa nu sar mese si sa incerc sa mananc cat mai variat si sanatos. Asadar va rog din suflet sa nu va comparati cu nimeni, sa nu va stresati cu subiectul greutatii imediat dupa nastere. Fiecare are ritmul ei natural de revenire, de recuperare. Bucurati-va cat mai mult de etapa aceasta de bebeluseala, de primele grimase, de primele bai seara, de tot... caci fiind la al doilea copil stiu cat de repede trec. #osaptamanadeviata #mamadedoicopii #nuimivinesacred #eminunat #noedit #nofilter #oneweekpostpartum

A post shared by Dana Rogoz (@danarogoz) on

Conștientă că siluetele proaspetelor mămici imediat după naștere reprezintă un subiect controversat, Dana a ținut să facă și o precizare:

„Această postare nu este despre kilogramele de dinainte și de după naștere. De altfel, nu am vrut să vorbesc toată sarcina mea despre kilograme, tocmai pentru a evita o presiune suplimentară pe mame când vine vorba de acest subiect.

Dacă aș fi postat aceste poze mai târziu, aș fi trezit probabil bănuiala că m-am înfometat, că am ținut regim (ceea ce nu recomand niciunei mame imediat după naștere, mai ales dacă alăptează). Dar pentru că așa am ieșit din maternitate, e clar că e vorba de... mult noroc.”

Dana le-a încurajat pe admiratoare să nu se compare cu nimeni și să nu se streseze în privința greutății după naștere:

„Fiecare are ritmul ei natural de revenire, de recuperare. Bucurați-vă cât mai mult de etapa aceasta de bebelușeală, de primele grimase, de primele băi seara, de tot...”

Actrița pe care românii o recunosc mai ales datorită poreclei Abramburica a devenit mamă pentru prima dată pe 1 martie 2014. Atunci, ea a născut prin cezariană, iar soțul ei, Radu, i-a fost alături în sala de operație. Dana Rogoz e căsătorită din 2002 și mai are un băiețel, pe nume Vlad Luca.