mamaplus

Emily Ratajkowski: ”Mă priveam în oglindă în timp ce nășteam. Eram desfigurată…”

-
//
01.11.2021

Supermodelul Emily Ratajkowski, în vârstă de 30 de ani, a devenit mamă pentru prima oară în luna martie a acestui an. De-a lungul perioadei postpartum, Emily a primit atât cuvinte de laudă pentru silueta sa impecabilă, cât și critici privind modul în care își crește băiețelul. Vedeta se face că nu observă aceste comentarii și preferă să-și vadă de viață. Mai mult, ea a decis să încingă și mai mult spiritele și oferă amănunte intime despre sarcină și naștere în cartea sa ”My Body” (trad. red.: Corpul meu) care va fi lansată în curând. Totuși, unele detalii din carte au ajuns deja în mediul online, spre bucuria admiratorilor curioși.

”Simțeam cum mi se deschidea corpul. Durerea era atotcuprinzătoare, mă străpungea și se răspândea în toate colțișoarele corpului meu. Contracțiile erau neîntrerupte, iar una dintre ele a fost prea intensă și am avut un atac de panică. Încercam cu disperare să opresc cumva durerea, dar îmi dădeam seama în același timp că sunt într-o capcană.”, așa descrie Emily clipele în care intrase în travaliu.

Din momentul în care a intrat pe ușa maternității, modelul spune că a început să se obișnuiască cu noile senzații și a decis că trebuie neapărat să vadă cu ochii ei nașterea în cele mai mici detalii. Pentru asta, Emily le-a cerut medicilor să aducă o oglindă mare și să o fixeze de tavan.

”În oglinda care era deasupra capului meu îmi vedeam fața desfigurată, umflată și roșie, iar venele mi se umflase atât de tare încât pulsau cu o viteză amețitoare”, mărturisește Emily Ratajkowski.

Proaspăta mămică spune că în acele momente încerca să își amintească cum se respiră corect în timpul nașterii, însă frica de necunoscut era atât de puternică încât nu știa cum să o controleze. Între timp, medicii o avertizau că fătul era prea mare și s-ar putea ca lucrurile să nu deruleze așa cum se așteptau.

”Cineva îmi spusese că, pentru a se dilata canalul nașterii, undele cerebrale ale femeii trebuie să încetinească și să atingă o stare asemănătoare cu orgasmul. Era ciudat să mă gândesc la sex în momentul nașterii, dar, pe măsură ce o altă contracție mi-a doborât coloana vertebrală, a fost o ușurare să-mi amintesc că trupul meu era capabil de plăcere și eliberare. Am încercat să-mi eliberez mintea. Am lăsat contracțiile să mă consume în totalitate.”, mai scrie Emily în cartea sa.

Din fericire, totul a decurs bine și a adus pe lume un băiețel sănătos, pe care l-a numit Sylvester Apollo Bear.

mamaplus