Educația băieților nu este o preocupare tocmai potrivită pentru femei

Educația băieților nu este o preocupare tocmai potrivită pentru femei

0
//
05.10.2018

În Sparta antică era o selecție foarte strictă a copiilor după criterii fiziologice – copiii slabi erau pur și simplu abandonați. Totodată se acorda o atenție deosebită dezvoltării intelectuale a tinerei generații. Se considera că educația unui băiat nu este ceea ce ar trebui să facă o femeie. Din acest motiv la un moment dat băieții erau despărțiți de mamele lor pentru a fi educați de bărbați.

Educația băieților nu este o preocupare tocmai potrivită pentru femei

O abordare asemănătoare a existat și în Europa medievală și modernă. Băieții, mai ales cei din familiile nobile, erau educați de tați, fie de învățători de parte bărbătească.

În sec. XXI lucrurile s-au schimbat radical. Pe an ce trece crește numărul de mame singure, iar copiii lor practic nu au ocazia să comunice cu bărbații. Prin urmare băieții absorb ca un burete toate comportamentele și atitudinile specific femeiești.

Din acest motiv mamele trebuie să evite un șir de greșeli foarte răspândite în ziua de azi în ceea ce privește educația unui băiat. Apropo, chiar și unii tați comit astfel de greșeli…

Cum să educi corect un băiat

1. Evitați sărutul pe buze

Psihologii afirmă că sărutul pe buze nu are nici o legătură cu manifestarea grijii și dragostei materne! Pentru a vă manifesta sentimentele față de fiul dvs. e suficient să îl îmbrățișați și să-l sărutați pe obraz, frunte sau năsuc.

2. Părerea copilului

Orice părinte trebuie să se obișnuiască să ia în considerație părerea fiului său. În acest fel copilului i se educă o calitate esențială pentru un bărbat: responsabilitatea pentru opiniile și faptele sale. Lipsa acestei calități face ca bărbatul să nu fie capabil să-și asume rolul de cap al familiei.

3. Activitate înseamnă oportunitate

De regulă băieții sunt mai activi decât fetele, iar sarcina părinților este să nu inhibe în nici un caz această calitate. Vrea băiatul să practice două sporturi în paralel? Lasă-l să încerce, chiar dacă în scurt timp se va plictisi de unul din ele și va renunța. Activitatea și inițiativa băieților îi va ajuta mult în viața matură, căci el va ști deja ce îi place și ce îi iese bine.

Citește continuarea pe romaniinromania.com